MENU
Košarica Turizem Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice IR Paneli

Tina in Jožica končujeta svojo 3-mesečno misijo zdravega preoblikovanja telesa

Za 28-letno Jožico, ki prihaja iz Brežic, je naš projekt 'Zdravo preoblikovanje telesa' prinesel same pozitivne stvari - izgubo kilogramov, zmanjšan obseg, obilico energije, novo frizuro in novo službo. Pravi, da je nad spremembami navdušena in da bo definitivno nadaljevala začrtano pot. Neprecenljiv je občutek, ko greš v trgovino po nova oblačila, z razlogom, ker so ti vse hlače prevelike in potrebuješ eno konfekcijo manjše.

Študentka Tina se svojih začetkov spominja z muko, saj je pri vsaki vadbi odštevala kdaj bo konec te mučne telovadbe imenovane Funkcionalna vadba. Sedaj pravi, da si ne predstavlja več življenja brez nje in da je končno našla način kako si lepo izoblikovati postavo. Tudi s prehrano nima večjih težav, pregrehe je ne mučijo več in pravi, da ji je najbolj pomagal stavek predstavnice ENEMON, nutricionistke Ksenije, ki je vseskozi poudarjala "Bolj je slastno, bolj je mastno".

Vodja Studia Prosapia, kjer sta naši dve nagrajenki pridno izubljali kilograme in centimetre, Andreja Zupan, je zelo pohvalila Tino in Jožico: "Naši telovadki sta se lotili svoje preobrazbe na povsem zdrav način. Danes, po preteklem 3-mesečnem obdobju, sta na vrhunski poti, da dosežeta svoj zadani cilj. Brez kakršnih koli težav bosta znižali še preostale kilograme, saj imata vso potrebno voljo, motivacijo in znanje. Še naprej nameravata obiskovati našo vadbo, torej ju bomo lahko spremljali še naprej in vam bomo lahko jeseni zopet pokazali nove rezultate."

Voda Evian je dekleti redno spremljala pri treningih funkcionalne vadbeVoda Evian je dekleti redno spremljala pri treningih funkcionalne vadbe

Dekleti se bosta tako tudi čez poletje potili, zdravo prehranjevali in poskrbeli, da bosta v vročini zaužili zadostno količino VODE. Zanju je skozi ves projekt skrbelo podjetje Gama d.o.o., ki ju je založilo z vodo EVIAN - najboljšo naravno mineralno vodo.

Beljakovine imajo zaradi svojih lastnosti pomembno vlogo v uravnoteženi prehrani. So vir esencialnih aminokislin, ki so gradniki človeku lastnega mišičevja. Prehrana posameznika mora biti sestavljena tako, da se potrebe po beljakovinah pokrijejo z živili živalskega, kot tudi rastlinskega izvora, zato je pomembno poleg mesa in rib, ki sta najpomembnejša vira beljakovin, v vsakodnevno prehrano vključevati tudi stročnice. Tina in Jožica sta v tem tednu zato imeli nalogo vključiti stročnice v svoj jedilnik in poskušati en dan preživeti brez mesa, kar pa jima ni povzročalo težav.

Dekleti sta se brez težav navadili na bolj zdravo prehranoDekleti sta se brez težav navadili na bolj zdravo prehrano

Jožici in Tini uživanje Enemona slim, s svojo visoko vsebnostjo beljakovin, prispeva k dobri prehranjenosti z esencialnimi aminokislinami. Kot nadomestni obrok, ga punci še vedno uporabljata za nadomestitev malice in s tem znižujeta dnevni vnos energije, ki jima pomaga k izgubi telesne teže.

Zadnji korak k spremembi prehranjevalnih navad je namenjen spoznavanju prehrane kot celote in pomembnosti deležev posamičnih živil na jedilniku. Vsem poznana prehranska piramida je shematski prikaz deležev posamičnih skupin živil, ki naj bodo na dnevnem jedilniku. Kot osnova prehrane so živila iz žit, bogata z ogljikovimi hidrati, ki jih uživamo redno, temu sledita skupina sadja in zelenjave bogata z zaščitnimi snovmi, ki jih je prav tako potrebno vključevati v vsak dnevni obrok. Naslednja v vrsti sta skupina mleka in mlečnih izdelkov ter skupina mesa, ki ju v obroke vključujemo izmenjaje, vendar predstavljata pomemben vir beljakovin v dnevni prehrani.

Kako mora zgledati vsak dnevni obrok, si najlažje predstavljamo s ponazorjenim uravnoteženim krožnikom in v kolikor se tega držimo, bo naša prehrana oz. dnevni jedilnik uravnotežen, zaužili bomo dovolj esencialnih hranil in ohranjali telesno težo na želeni ravni.

Včasih se je za svoj najljubši okus ENEMON potrebno boriti :)Včasih se je za svoj najljubši okus ENEMON potrebno boriti :)

Ekipa Enemon je Jožici in Tini spet naložila nalogo zapisovanja prehranskega dnevnika, da bomo dobili končno potrditev kako so se njune prehranjevalne navade spremenile na bolje. Prepričani smo, da jima bo ta sprememba navad in znanje o prehrani, ki sta ga pridobili, pripomogla tudi v prihodnje bolje kontrolirati telesno težo, predvsem pa ohranjati zdrav življenjski slog, ki je osnova za zdravje vsakega posameznika.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!