MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Vas mučijo krčne žile? Neplodnost? Imate bolečine v vratu? Se spopadate z menopavzo? Želite shujšati?

V DHATU centru se bodo posvetili vašim težavam in vam jih pomagali odpraviti.

Tanja Kuralt, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, dr.homeopat in Rostislav Gubič, dr. med., specialist anesteziolog, dr.manualne medicine, dr.hirudoterapevt, specialist za akupunkturo, specialist za diagnostiko pulza, PMD MBA sta PRAVI naslov za rešitev vaših težav!

Pulzna diagnostika je bila znana že pred našo dobo. Največ literature je iz kitajske in tibetanske medicine.

Vsaka bolezen tako duševna ali fizična, vpliva na fiziološke mehanizme in se neposredno prepozna v spremenjenem srčnem utripu. Spremenjen srčni utrip se pokaže veliko prej kot simptomi bolezni.

Pulzna diagnostika združuje starodavne koncepte vzhodne filozofije, ki temeljijo na energiji vetra, vlažnosti, toploti, suhosti in hladnosti.

Cilj diagnostike pulza je določitev vzrokov bolezni:
* o tem se določa presežek ali pomanjkanje energije (jin in jang)
* določanje normalnega ali patološkega stanja organov in telesnih sistemov
* pomaga izbrati najbolj optimalni način zdravljenja
* pripravi načrt za individualno obravnavo (naprimer za akupunkturo) in napoved zdravljenja
* nadziramo potek terapij in njihovo učinkovitost.

AkupunkturaAkupunktura

AKUPUNKTURA je del Tradicionalne kitajske medicine (TKM).
TKM je stara okrog 3000 let, poleg akupunkture obsega tudi aurikuloterapijo, moksibustijo, zdravljenje z ventuzami, herbalno terapjio in tui-na masažo.

Temelji na teoriji akupunkturnih meridianov, ki potekajo vzdolž telesa in po katerih naj bi se pretakala življenjska energija (či). Pri akupunkturi z zabadanjem iglic v akupunkturne točke aktiviramo samoozdravitvene sposobnosti organizma.

Omilite učinke MENOPAVZE in vročinskih oblivov s pomočjo HIRUDO-AKUPUNKTUREOmilite učinke MENOPAVZE in vročinskih oblivov s pomočjo HIRUDO-AKUPUNKTURE

Hirudoterapija ali Hirudo-akupunktura je zelo stara metoda, ki se je veliko uporabljala že v Egiptu, v času faraonov, kot tudi v klasični grško-rimski civilizaciji.
Za zdravljenje s pijavkami se največkrat uporablja medicinska pijavka - Hirudo medicinalis.

Slina pijavk vsebuje več kot sto biološko aktivnih snovi, ki jih spusti v kri. Gre za različno mešanico encimov, ki je najbolj optimalna za človeka v tistem trenutku.

Glavni učinek terapije s pijavkami je močno protivnetno delovanje, močna stimulacija imunskega sistema, obnavljanje kapilarnega sistema, optimizacija sestave krvi, ponovna vzpostavitev prekrvavitve organov telesa, proces detoksikacije telesa, izboljšuje dovod kisika celicam in normalizira hormonsko stanje.

Hirudoterapija je univerzalni način zdravljenja organizma. Terapija učinkuje podobno kot akupunktura, ki jo lahko izvaja le zdravnik, saj pozna fiziologijo, anatomijo in patološko fiziologijo. Zdravnik bo poslal pijavko na akupunkturno določeno točko ali projekcijo organa, ki zdravi, saj vsak notranji organ namreč projicira bolezen na površino kože. Ko se pijavka prisesa na kožo, jo prebode in vanjo najprej spusti anestetik, da njen »gostitelj« ne čuti nič. Pri ugrizu človek čuti, kot da bi ga pičil komar, pijavka nato v kri spusti različno mešanico encimov, ki je najbolj optimalna za človeka v tistem trenutku.

MANUALNA TERAPIJA

Najbolj komplicirani del človeškega skeleta je hrbtenica. Podpira in nosi celotni trup ter je zaščita hrbtnemu mozgu in živčnim koreninam. Hrbtenica je pri večini telesnih gibov vedno udeležena. Glede na zaščitne funkcije hrbtnega mozga lahko različne spremembe v hrbtenici pripeljejo do motenj številnih funkcij našega telesa. Metoda mehke manualne terapije pomaga odpraviti težave gibalnega sistema najbolj individualno in prilagojeno, ker deluje predvsem prek sproščanja mišic.

Manualna terapijaManualna terapija

Terapija je usmerjena na mehko tkivo – mišice, vezivno tkivo in s tem omogoča uporabo mehkih tehnik pri zdravljenju težav s hrbtenico in sklepi. Sproščene in pravilno delujoče mišice omogočajo pravilno gibanje hrbtenice in sklepov. Posledično se zmanjšajo bolečine, poveča se gibljivost in kvaliteta življenja.

ELEKTROSTIMULACIJA

Stimulira živčne in mišične strukture s pomočjo šibkih električnih impulzov, ki posnemajo naravne električne signale v živčnem sistemu. Zvišuje tonus mišicam, izboljšuje refleksne odzive (aktivira pretok krvi, izboljšuje odvajanje vode) in odpravlja bolečine (analgetski učinek).

Električno stimulacijo lahko uporabljamo pri zdravljenju različnih bolezni:
- kroničnih bolečin v križu, kroničnega vnetja živcev
- osteohondroze
- artritisa
- skolioze
- visokega krvnega pritiska
- kroničnega vnetja mehurja
- želodčnih razjed in razjede na dvanajsterniku
- bolezni ožilja
- v kozmetiki proti celulitu, za nego obraz (odpravlja gube) in za limfno drenažo.

Fiziološko delovanje elektrostimulacije

Zunanja električna stimulacija se pretvori v biološko obliko informacij, ki se širi na dva načina, od organskih sistemov in organov do možganov ter po obratni poti, od možganov v organe (aferentne in eferentne živčne poti).

Električna stimulacija ima številne učinke, ki se uporabljajo v medicinske namene:
- zvišuje tonus mišicam (tonizirajoči učinek)
- izboljšuje refleksne odzive in tonus (vazotomorni učinek)
- znižuje krvni tlak (hipotoničen učinek)
- odpravljanje bolečine (analgetski učinek)

Sedaj si lahko vse opisane terapije privoščite po SUPER CENI.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!