MENU
Košarica Turizem Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice IR Paneli

PALČKOVA PRIREDITEV v TERMAH SNOVIK

V četrtek, 4. 12. 2014, je v Termah Snovik potekala Palčkova prireditev. Pravljično obarvano popoldne se je pričelo ob 16.30 v hišici Hrast, kjer so se zbrali vsi ljubitelji Palčka Snovička. Ta jim je pripravil kar nekaj presenečenj.

Prireditev se je pričela z nastopom pevskega zbora OŠ Šmartno v Tuhinju s prav posebno pesmico o Palčku Snovičku pod vodstvom Petra Pogačarja, ki je pesmico tudi uglasbil. Pravljični svet je pričarala Lučka Drganc, ki nam je prebrala uvod v Pravljico o Palčku Snovičku.

Palčkova prireditev v  Termah SnovikPalčkova prireditev v Termah SnovikNaš palček pa nima le pesmice ampak tudi ples, kar so pokazali najmlajši plesalci OŠ Šmartno v Tuhinju, ki plešejo pod budnim očesom Alje Camara. Sledila je predstavitev ilustratorke in slikarke Nejke Selišnik, ki je našemu palčku ustvarila podobo v pravljici. Po kratkem pogovoru nam je zaupala kje se je prvič srečala s palčkom in kje ga lahko otroci najdejo, prav tako pa nam je povedala kako postaneš slikar in zakaj tako rada ustvarja za otroke.

Palčkova prireditev v Termah SnovikPalčkova prireditev v Termah SnovikPrireditve se je udeležil tudi direktor Term Snovik gospod Ivan Hribar, ki je skupaj s palčkom podelil zahvale vsem, ki so sodelovali pri projektu nastajanja pravljice, pobarvanke, poti in celotne podobe Palčka Snovička. Posebne zahvale so poleg zgoraj omenjenih prejeli še: Joži Hribar za izvedbo celotnega projekta Palčka Snovička, Joja Flis Jurko za računalniško oblikovanje pravljice, Tamara Damjanec za lektoriranje ter Olga Drolc za pridobitev kataložnega zapisa.

Palčkova prireditev v Termah SnovikPalčkova prireditev v Termah SnovikPrireditev je popestrila tudi razstava zgoraj omenjene slikarke Nejke Selišnik v restavraciji Potočka, ki so si jo ogledali predvsem starši, medtem pa so otroci v družbi nasmejanih animatork ustvarjali na ustvarjalni delavnici, plesali na plesni delavnici in se prepustili pravljici ob pravljični urici.

Terme SnovikTerme Snovik

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!