MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

2. mesec hujšanja: Za nekatere šok, za druge mačji kašelj

Za večino naših »shujšancev« sta zdaj minila že dva meseca treningov, odrekanj, znoja in drugih preizkušenj. Ker smo ljudje različni in ker so tudi metode hujšanja v naši akciji različne, je bil tako maj za nekatere kandidate precej naporen, za druge pa sploh ne.

Sarah je na DM-ovem teku za ženske Nupove barve zastopala skupaj z Rebeko DremeljSarah je na DM-ovem teku za ženske Nupove barve zastopala skupaj z Rebeko Dremelj Nupo: Ključnih je prvih 21 dni!

Sarah Sušnik je imela v prvem mesecu hujšanja kar nekaj težav. Predvsem bolezen ji je pobrala ogromno volje in energije, a je zdržala – zahvaljujoč Nupo dietni prehrani in Nupo akademiji. Kot pravi, pravilo 21 res deluje: "Potrjeno je bilo, da če nekaj ponavljaš 21 dni, to postane navada. Zavest namreč potrebuje 21 dni, da si v podzavest "shrani" nove prehranjevalne ali drugačne navade/spremembe v življenju. Te postanejo vzorec, na podlagi katerega se oblikuje naš novi način življenja. In kar je najbolj super - meni so vse to omogočili na Nupo akademiji. :)"

Sarah je minuli konec tedna uspešno pretekla DM-ov tek za ženske, na katerega se je pripravljala z Nupo strokovnjaki, pa tudi sicer se vedno več giba na prostem. Poletje je namreč že skoraj tu, našo kandidatko pa najbolj veseli to, da končno spet lahko obleče kakšno oblekico, ki ji že lep čas ni bila več prav. Veseli se morja, svoje nove postave v kopalkah, samozavest ji raste iz tedna v teden, negativne misli ob pogledu v ogledalo pa so le še preteklost.

In podobni občutki prevzemajo tudi drugo Nupovko Ljubico Drinić, za katero drugi mesec hujšanja prav tako ni predstavljal nobenih težav. "Že na samem začetku te poti sem se namreč trdno odločila, da bom končno shujšala. Zato menim, da sem vse morebitne ovire na tej poti odstranila že v prvem mesecu – seveda ob izdatni pomoči programa Nupo 360°, s katerim sem se končno premaknila s točke 0 – in to brez kakršnihkoli turbulenc." Ljubica tako še naprej občutno pridobiva na samozavesti, počutje je čudovito, njena oblačila pa postajajo vedno bolj ohlapna, zato pravi, da bo morala v kratkem zamenjati večji del svoje garderobe.

Mirjam na največjem sovražniku celulita - Thermobike-uMirjam na največjem sovražniku celulita - Thermobike-u Linea Snella: Samo navaditi se je treba

Mirjam Kurent bi težko naredila primerjavo med prvim in drugim mesecem hujšanja, le navaditi se je bilo treba na vadbo pri Linea Snelli (ki je tako ali tako bolj užitek kot trening), več gibanja in seveda tudi na uravnoteženo prehrano, kar pomeni 5 obrokov dnevno. "Je pa res bil začetek maja malo bolj zahteven, saj sem bila en teden na dieti z malo ogljikovimi hidrati. To pomeni, da sem morala vse preračunavati oz. tehtati, da nisem presegla dovoljene dnevne količine ogljikovih rezultatov. Sem pa seveda popolnoma navdušena nad rezultati – izgubila sem že več kot 6 kilogramov in skupno kar 50 cm!"

V ljubljanskem centru Linea Snella Mirjam v zadnjem času veliko vadi tudi na Thermobike-u. To je kolesu podobna naprava, na kateri se izvaja aktivna terapija za odpravo trdovratnih maščob, s poudarkom na bokih, stegnih in zadnjici. Gibanje pod infrardečo svetlobo izboljša tudi prekrvavitev in učinkovito pomaga pri odpravi celulita.

Thermobike imajo seveda tudi v mariborskem centru Linea Snella, ki ga obiskuje Barbara Tomažič. Zanjo je bil prvi mesec hujšanja težji od drugega, saj se je njeno telo po mesecih neaktivnosti moralo privaditi. "Ampak z trdno voljo in vztrajnostjo mi je vse uspelo. Sedaj tudi precej drugače gledam na prehrano – določenih stvari, katerim sem se na začetku morala odpovedati, sploh ne pogrešam – ker jih z lahkoto nadoknadim z drugimi bolj zdravimi stvarmi, ki niso škodljive za telo." Barbara se zdaj tudi veliko več giba – ob lepem vremenu se odpravi na sprehod, postori kaj okoli hiše ali pa na vrtu. Z našo akcijo, ne samo da si je privoščila hujšanje, privoščila si je – življenje!

Sabina je s konfekcijske številke 3XL prišla že na MSabina je s konfekcijske številke 3XL prišla že na M Sokol fitnes: Drugi mesec je prinesel bolečine, a tudi novo konfekcijsko številko

Za Sabino Butolen je bil drugi mesec hujšanja v fitnesu Sokol Laguna bistveno težji od prvega. Z vaj na napravah je namreč prešla na vaje z lastno težo, ki so precej bolj naporne, a tudi učinkovitejše. "Ja, prvič sem fasala tudi "musklfiber" - dvigujem namreč tudi že po 40kg uteži – a tudi to je znak, da se je moje telo končno začelo preoblikovati. Najbolj pa me je razveselila izjava trenerja Matjaža, ki mi je dejal, da bova lahko ob takšnem tempu v roku enega leta prišla že do manekenske postave! O moj bog, ko sem to slišala, se je svet v meni ustavil in takrat sem si rekla: Sabina, zdaj, ko vidiš, da je vse možno, gremooo!"

Sabina se je tako že odločila, da bo tudi po izteku naše akcije še naprej obiskovala fitnes Sokol Laguna in še naprej bo Matjaž Dornik njen osebni trener. Sicer pa nam je poslala tudi fotografijo, na kateri je oblečena v svoj novi komplet v M velikosti – še pred 3 meseci je bila njena konfekcijska številka 3XL!

Z rezultati, ki jih prinaša trening v Sokolu, je zelo zadovoljen tudi Sandi Lorbek, ki je izgubil že več kot 6 kilogramov. Tudi zanj je bil drugi mesec nekoliko bolj zahteven, saj se težavnost vadbe stopnjuje. "Treningi so v drugem mesecu postali napornejši, vendar se je tudi kondicija povečala, zato težav ni bilo. Z lahkoto bom zdržal še ta zadnji mesec, potem pa končno poletje, ko bom lahko s ponosom pokazal, za kaj sem tako švical."

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!