MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Juhuhu, lepo vreme je tu – koliko kalorij lahko izgubite z aktivnostmi na prostem?

Po precej vremensko neprijazni prvi polovici maja smo končno dočakali lepše vreme. In če se še vedno niste lotili nobenih aktivnosti na prostem, je zdaj skrajni čas – sploh zato, ker pokurijo lepo število kalorij, poletje pa se nezadržno bliža!

Hoja v hribe je bolj učinkovita od tekaHoja v hribe je bolj učinkovita od teka Pojdite v hribe

Tudi po nekoliko višjih vrhovih (nad 1500 m) je sneg zdaj že večinoma skopnel, temperature so priplezale nad 15 stopinj, pa tudi tistega zoprnega mrzlega vetra ni več. Idealne razmere, da se odpravite v hrib – pokurili boste več kalorij kot med tekom – v eni uri okoli 500.

Igrajte se z frizbijem

Izjemno zabavne igre se lahko s prijatelji lotite na kateremkoli bližnjem travniku. In tudi če vam metanje ali lovljenje frizbija ne gre prav dobro od rok, ni to nič hudega. Prav nasprotno, med tekanjem za tem okroglim kosom plastike boste namreč izgubili ogrooomno kalorij – v eni uri skoraj 600.

Uprite se skušnjavi - bolje peči kot jestiUprite se skušnjavi - bolje peči kot jesti Postanite žar mojster

Maj je seveda tudi čas piknikov, na katerih se pojedo ogromne količine nezdrave hrane, ki je za povrh pogosto zalita še s pivom. Vsemu temu se lahko izognete tako, da se postavite za žar in prevzamete pobudo. V eni uri boste tako porabili približno 150 kalorij – zagotovo več, kot pa če bi samo sedeli in se basali.

Razvedrite hišnega ljubljenčka

Igra z vašim kužkom ali muckom ni samo zabavna, pač pa tudi koristna. V eni uri namreč v povprečju lahko izgubite okoli 200 kalorij.

Vaš jekleni konjiček se bo svetil, vi pa boste kurili kalorijeVaš jekleni konjiček se bo svetil, vi pa boste kurili kalorije Pokosite travo

Je tudi vaša zelenica v teh dneh ponorela? Nič hudega, tudi tako lahko izgubite kak odvečen kilogram, poleg tega pa boste tudi lepo porjaveli. Z eno uro košnje trave boste porabili od 350 do 400 kalorij.

Operite avtomobil

Tudi pranje avtomobila je eden bolj zabavnih načinov izgube kalorij. Z drgnjenjem in voskanjem boste v eni uri pokurili več kot 200 kalorij.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!