MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Znanih je 10 srečnih nagrajencev

SREČNI NAGRAJENCI, ki prejmejo škatlico prehranskega dopolnila Resveratrol Forte, so:

  1. Branko Brinjevec
  2. Tanja Kobal
  3. Janez Lozinsek
  4. Pavla Seliškar
  5. Izidor Vrhovnik
  6. Sonja Kolarič
  7. Peter BRUNER
  8. Dušan Čaval
  9. Irena Pavič
  10. Ksenija Testeb

ISKRENE ČESTITKE!

Vse nagrajence prosimo, da nam najkasneje do 26. 11. 2017, na e-mail naslov info@privoscite.si posredujejo svoje podatke za dostavo paketa.

Tudi v Sloveniji je vse več govora o molekuli prihodnosti resveratrolu. Kmalu naj bi resveratrol uživali tako pogosto kot vitamin C, že sedaj pa je skoraj izpodrinil koencim Q10. Preprečuje srčno žilne bolezni, zavira staranje, znižuje holesterol in debelost, preprečuje nastanek sladkorne bolezni, pomaga pri raku, daje energijo in še bi lahko naštevali.

Glede na to, da je v strokovni bazi Pubmed objavljenih več kot 9.000 člankov na temo resveratrola in njegovo redno jemanje priporočajo številni kardiologi in drugi strokovnjaki nekaj vsekakor je na tej molekuli. Težko pa bi rekli, da je čudežna, saj se da njene pozitivne učinke tudi zelo praktično razložiti.

1. Preprečuje srčno žilne bolezni

Drži. Resveratrol je najmočnejši antioksidant in v naših celicah odlično deluje proti prostim radikalom, ki so začetniki številnih vnetnih procesov v našem telesu. Proste radikale, ki nastanejo zaradi stresa, onesnaženja, sevanja, nezdravega življenja, resveratrol nevtralizira ter tako varuje srce in ožilje.

2. Zavira staranje

Posredno drži. Seveda ne obstaja nobena čudežna tabletka, ki bi preprečila naše staranje. Je pa resveratrol odličen zaveznik, pri ohranjanju zdravega in mladostnega videza. Ohranja naše celice zdrave, jih ščiti pred negativnimi zunanjimi vplivi in poškodovane tudi hitro regenerira. Na ta način prepreči tudi številne težave in bolezni, ki jih prinašajo leta. Resveratrol nas ohranja mladostne zaradi aktivacije proteinov SIRT 1 in PCG 1 v celičnih membranah in mitohondrijih.

3. Pomaga sladkornim bolnikom

Drži. Zaradi direktnega delovanja na naše beta celice izboljšuje delovanje inzulina, ki je ključno pri sladkornih bolnikih. Resveratrol poveča izkoristek inzulina oziroma odziv telesa na prisoten inzulin. S tem zmanjša sladkor v krvi po obroku in preprečuje njegovo skoke, kar je ključno ne samo pri sladkornih bolnikih ampak pri vseh nas. Manj je skokov sladkorja v našem telesu boljše je to za počutje in naše zdravje.

4. Pomaga pri hujšanju

Posredno drži. Direktno zaradi jemanja resveratrola ne bomo shujšali oziroma izgubili odvečne teže. Bo pa resveratrol izboljšal metabolizem ter s tem preprečil nabiranje odvečne maščobe na našem telesu. Prav tako so na Univerzi Perdue potrdili, da celice zaradi boljšega delovanja hitreje porabljajo nakopičeno maščobo v telesu. Pri tem seveda na smemo pozabiti na gibanje in zdravo prehrano.

5. Znižuje holesterol

Drži. Resveratrol preprečuje oksidacijo holesterola ter s tem nastanek slabega holesterola in njegovo nabiranje na žilnih stenah. Zaradi direktnega delovanja na proteine in mitohondrije v naših celicah tudi spodbuja tvorjenje dobrega holesterola.

6. Zdravi raka

Ne drži. Kljub temu, da je kar nekaj znakov, da bi resveratrol lahko v prihodnje bil eden pomembnih dejavnikov pri zdravljenju raka, pa študije še niso zadostne, da bi to lahko potrdile. Vsekakor pa resveratrol igra pomembno vlogo pri preprečevanju nastanka raka, saj preprečuje poškodbe našega DNKja, ki so glavni povzročitelj rakavih obolenj.

Zaradi pozitivnih učinkov, ki jih resveratrol ima, so se tudi v Sloveniji pojavili številni izdelki, ki vsebujejo resveratrol. Žal so le redki izdelki preverljive kakovosti in imajo GMP standard ter se zaradi potrjene učinkovitosti lahko prodajajo tudi v lekarnah in specializiranih trgovinah. Bodite pozorni, da ima izdelek vsaj 200mg čistega resveratrola, če vsebuje še kakšne druge fenolne spojine je učinek še boljši. Žal se velikokrat izkaže, da nizka cena pomeni tudi nizko kvaliteto. Najslabše je, ko ste izdelek že kupili, ugotovite pa, da vsebuje resveratrola le za vzorec. Raje kot na splet se podajte v najbližjo lekarno in tam vprašajte za nasvet. Zaupajte izdelkom, ki so že nekaj časa na trgu, ne muham enodnevnicam, ki s sumljivimi izdelki izkoriščajo učinkovitost drugih izdelkov. V Sloveniji je po prodaji in mnenju zadovoljnih uporabnikov vodilni Resveratrol Forte.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!