MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Zakaj kandidati prej niso mogli shujšati, zdaj pa gre?

Na tem mestu vsak teden z veseljem poročamo o napredku kandidatov, ki so bili izbrani v naši akciji Privoščite.si hujšanje. Prav vsem se življenje spreminja v tisto smer, ki so si jo zadali – v letošnje poletje vstopiti prenovljeni in samozavestni. A še nedolgo nazaj se jim je zdelo, da ne bodo zmogli. Kakršnegakoli hujšanja so se lotili, ni bilo uspešno. Zato smo jih povprašali, kaj je šlo narobe in kaj je zdaj drugače.

Ljubica po novem kar prekipeva od energijeLjubica po novem kar prekipeva od energije Nupovka Ljubica ima pri svojih 57 letih za seboj že kar nekaj poskusov hujšanja. Žal so bili bolj ali manj neuspešni – kot pravi, je sicer izgubila veliko kilogramov, a jih je vedno zelo hitro dobila nazaj. "Mislim,da je bil pristop napačen, hujšala sem tako, da sem stradala svoje telo in seveda hujšala na račun mišic – maščoba pa je ostala." Hujšanje z Nupo dietno prehrano je precej drugačno, predvsem pa učinkovito, ugotavlja Ljubica in dodaja, da ji je najbolj všeč celostni pristop. "Z Nupom izjemno napredujem tako psihično kot fizično, obroki so odlični, redni, poleg tega pa sem s pomočjo Nupo akademije umirila tudi svoja čustva, ki so me prej pogosto potegnila k hrani. Jaz sem sedaj sebe postavila na prvo mesto in to je čudovit občutek, za sebe si vedno vzamem čas. Poskusite, je zelo zabavno. :)"

Zgodba 25-letne Sarah pa je nekoliko drugačna. Po težki osebni preizkušnji so se začeli kopičiti kilogrami, ki jih je sicer poskušala izgubiti s pomočjo diete, ki pa seveda ni bila prava. "Takrat sem imela tudi težave s kožo in zahvaljujoč moji "super dieti" sem dobila tudi strije. Da sploh ne omenjam, da sem bila zaradi napačnega prehranjevanja povsem brez energije, ponavljale so se mi tudi viroze." No, k sreči pa je naletela na našo akcijo in tako začela hujšati z Nupo dietno prehrano, ki zagotavlja tako izgubo kilogramov kot tudi odlično počutje. "Šele sedaj prvič v življenju opažam, kako zelo hrana vpliva na kakovost življenja. Z Nupom pa je sploh enostavno, šejke in juhice jem nekako na 2-3 ure in telo se je na to že popolnoma privadilo. Zelo sem tudi vesela, da so me na Nupo akademiji naučili, kako pomembno je gibanje, ki sem ga zadnja leta kar zanemarjala - zdaj vem, kaj mi je manjkalo. Tudi psihično sem bolj stabilna, počasi mi raste tudi samozavest, veselim se že nakupovanja poletnih oblekic in ležanja na plaži v kopalkah, ne da bi bila spet do vratu zavita v brisačo."

Mirjam na Thermobike-uMirjam na Thermobike-u 26-letna Barbara, ki hujša s pomočjo metode Linea Snella, ima težave s prekomerno težo že od malih nog. A do srednje šole se s kilogrami ni obremenjevala. "Nato pa sem se začela spoznavati in ugotavljati, kako zelo obilna sem. A nikoli nisem nič naredila, saj nisem imela nobene podpore." Pred dvema letoma je sicer končno začela s poskusi hujšanja, a je žal zmanjkalo volje. "Najprej sem poskusila z 90-dnevno ločevalno dieto, ki mi je zelo pomagala in izgubila sem veliko kilogramov, a sem jih kmalu spet dobila nazaj. Ko sem že skoraj obupala nad hujšanjem, pa se mi je ponudila možnost, da poskusim še z Linea Snello. In to je točno to, kar sem potrebovala – vaje niso pretežke, po njih se vedno sproščam v posebni savni, vseskozi pa zame skrbijo tudi prijazna dekleta iz Linea Snelle. Poleg tega je to čisto pravi ženski svet, v katerem res lahko pozabim na vse skrbi. In seveda potem pride tudi rezultat, nad katerim sem zaenkrat navdušena."

Da gre res za popolno užitkarsko izgubljanje odvečnih kilogramov, nam je potrdila tudi 33-letna Mirjam, ki obiskuje center Linea Snella v Ljubljani. Zdaj se je končno začela topiti maščoba, ki se je pri njej kopičila vrsto let. "Pred kakšnimi desetimi leti sem začela s hujšanjem pod strokovnim nadzorom, ga sicer kmalu opustila, a se vseeno zdravo prehranjevala ter redno gibala in tako v letu dni izgubila okoli 30 kilogramov. Težo sem potem nekaj let obdržala, potem pa vsako leto pridobila nekaj kilogramov, kljub temu da sem hodila na aerobiko. Res pa je, da pri hrani nisem toliko pazila kot prej oz. je bilo preveč sladkih pregreh. Če primerjam s sedaj, vidim, da mi je manjkal reden režim prehranjevanja - petkrat na dan po malo. Prej sem kak obrok izpustila in potem lakoto potešila s prvo hrano, ki mi je prišla pod roko. No, poleg uravnotežene prehrane pa seveda ne gre brez redne rekreacije in tudi sprostitve – vse to pa zdaj dobim pri Linea Snelli."

Sabina je vse močnejša - tako fizično kot tudi psihičnoSabina je vse močnejša - tako fizično kot tudi psihično Sabina, ki bo naslednji mesec dopolnila 30 let, pa medtem še naprej vestno trenira v fitnesu Sokol Laguna. Ko smo jo povprašali, kako se je včasih borila z odvečno težo, je presenetljivo odgovorila, da zelo dolgo časa sploh ni bilo prave borbe – razen tiste same s seboj. "Vedno sem imela občutek lakote, padala sem iz depresije v depresijo, tolažila pa sem se s hrano. Na telovadbo sploh nisem nikoli pomislila, ker se mi enostavno ni dalo in nisem videla prav nobenega smisla v tem – pa čeprav sem z vseh strani poslušala, kako pomemben je šport." V zadnjih letih je sicer nekajkrat poskusila s hujšanjem, a se je vsakokrat nekaj zalomilo, pa je nato spet pristala pri hrani. Šele akcija Privoščite.si hujšanje je Sabinino življenje končno obrnila na glavo. "Odkar hujšam v Sokolu pod nadzorom trenerja Matjaža, se res fenomenalno počutim – nikoli nisem lačna, rekreacija pa je postala moj življenjski cilj. Sploh si ne predstavljam več, da ne bi vsak dan telovadila. Tudi, ko nimam fitnesa, igram odbojko, rolam ali pa kolesarim. Poleg tega o kakšni depresiji ali anksioznosti ni niti sledu več."

Za konec pa še zgodba 30-letnega Sandija, ki prav tako hujša v fitnesu Sokol pod nadzorom osebnega trenerja Matjaža. Večji del svojega življenja z odvečnimi kilogrami ni imel težav, nato pa je manjša poškodba vse postavila na glavo. "Zaradi zloma zapestja sem bil dlje časa na bolniški in to je naredilo svoje. Delati nisem mogel, sem pa lahko veliko jedel. In ko so šli kilogrami enkrat gor, sami od sebe niso šli več dol. Sem pa očitno res potreboval brco v zadnjo plat, da sem se spravil v fitnes. In zdaj, ob takšnem napredku, motivacija sploh ni več vprašljiva."

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!