MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

VAŠ popotniški blog: BAŠKA – raj na zemlji

Tokrat je blog napisala naša direktorica Mirjam Kepic, ki se že 19. leto se podaja na otok Krk, natančneje v Baško - čisto čisto na koncu otoka, kjer se po vzponu na Treskavac odpre prelepa, neokrnjena dolina, obdana z nasadi oljk. Drug svet. Samo 2,5 ure iz Ljubljane.

"Kamp Zablaće, ki ga je podjetje Valamar popolnoma prenovilo ravno letos, je opremljen z vsem, kar potrebuje družina za svoj oddih. Prenovili so tudi hotela Corinthia in Zvonimir tik ob obali. Poleti je seveda gneča, a jesen je tam najlepša. Morje je še toplo, skoraj celotni zaliv s prekrasnimi kamenčki je tako rekoč moj. Pravzaprav se moji kolegi že na mostu na Krk »prebukirajo« na kolo, saj je čez celotni otok urejena krasna kolesarska pot. 45 kilometrov pa le ni tako malo, kajne?

Baška in njene čudovite plaže (na sliki Vela luka)Baška in njene čudovite plaže (na sliki Vela luka)

No, na voljo nimate le ogromnega zaliva, kjer se voda turkizno peni, ko burja iz Velebita doseže tudi ta zaliv. Takrat pridejo na vrsto tudi tobogani, vodni park, vodni skuterji, paragliding, ni da ni. Če pa si zaželite samote, boste v 10-ih minutah v Bunculuki, prekrasnem zalivu s še enim (sicer FKK) kampom in če ste primerno obuti, se lahko podate še malce naprej do plažic Jablanova, Mala in Vela Vrženica – vse dosegljivo peš.

Za hribolazce je krasen izziv z dih jemajočimi pogledi peš pot do Vele Luke. Ni Dragojevičeva Vela luka, je pa za moje pojme mnogo mnogo lepša. No, tu boste potrebovali že boljšo obutev, do tja je namreč 3-4 ure hoda. V globokem zalivu sredi ničesar in s kristalno čisto vodo vas čaka gostilnica in dobra postrežba. In potem je tu še pot na Mesec, kamor se nekateri podajo kar s kolesom (gozdna pot, cca. 60 min, brez hudih vzponov) ali pa peš, tudi z otroki, ker ni tako zahtevno. In malo krajša, a strma različica: sprehod na cerkvico Sv. Ivana nad Baško (30 min), ki prav tako odkriva izjemne razglede.

Kristalno čista voda vas bo navdušilaKristalno čista voda vas bo navdušila

Vodni taksi vas lahko odpelje do bližnjih otokov (tudi v samotne zalivčke): Prvič, Sv. Grgur, Goli otok. Mi obdelamo vse, na Grgurju med izvrstno hobotnico izpod peke nahranimo še »Titove« damjake.

Baška je resnično zanimiva za družine z otroki kar tri letne čase, spomladi, jeseni in poleti seveda. ツ Ja, v Baški boste imeli kaj početi. Zame je to raj. Meditacija. Drug svet. Tudi vsak vikend zaradi bližine."

Samotni zalivi, odlična kulinarika, veliko kolesarskih in pešpoti ... V Baški vam res ne bo dolgčas.Samotni zalivi, odlična kulinarika, veliko kolesarskih in pešpoti ... V Baški vam res ne bo dolgčas.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!