MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Lari Mariji smo šolsko torbo napolnili mi – iskrica v očeh je zasvetila še bolj!

Kot že dobro veste, radi pomagamo vsem pomoči potrebnim, skupaj s Fundacijo Vila Galja. In prejšnje četrtkovo dopoldne in je bilo za nas izjemno. Šli smo namreč v nakup šolskih potrebščin in delovnih zvezkov. Ne, ne gremo še enkrat v šolo, gre pa LARA MARIJA, skoraj 8-letna deklica iz Kamnika, ki živi s svojim očetom. Ker ima oče močno poškodovano roko, ne more dobiti službe, zato se le stežka prebijata iz meseca v mesec. Tako je vsak ekstra mesečni strošek, kar nakup šolskih potrebščin, torbe in copat za tretji razred osnovne šole zagotovo je, resnično težava.

In tu vskočimo mi, v sodelovanju s Fundacijo VILA GALJA smo deklici nakupili vse potrebno za šolo, vključno s torbo.

Mala Lara Marija je bila presrečna, ker si je lahko kupila torbo po svojem izboru.Mala Lara Marija je bila presrečna, ker si je lahko kupila torbo po svojem izboru.

Majhne rjave očke so poslale še večje, končno je Lara Marija lahko nakupovala zvezke, ki so ji všeč. Izjemna deklica štiri leta trenira vaterpolo in je Zlatega delfinčka osvojila že zdavnaj. Rada ima vodo in morje, splavala je že pri treh letih. Ja, bila je na morju, na Debelem Rtiču. Sicer pa rada ustvarja, zato smo k nakupu dodali še paket za ustvarjanje in blok za risanje. Počitnice preživlja s prijateljicami ob »gumitvistu« in igrah na prostem, ki so se jih včasih radi igrali vsi otroci. Rada hodi v šolo in je zelo vzorna učenka, a vseeno se novega šolskega leta ne veseli preveč, saj so brezskrbni poletni dnevi ob otroški igri vendarle boljši od šolskih klopi.

Lara Marija je bila vesela, da je lahko namesto z očkom nakupovala z nami. To je bil zanjo poseben dogodek. Pa tudi za njenega očeta Branimirja, ki kar ni vedel, kako bi se nam zahvalil. Ampak mi smo tu, da pomagamo, ker to radi počnemo, Fundacija Vila Galja pa prav tako. Sploh, ker se zavedamo, da smo že jutri vsi lahko v podobni situaciji. Ko smo slišali za njune mesečne prejemke, s katerimi se morata prebiti skozi mesec, nam »računica« ni šla skozi. A očetu mora iti. Ker tudi oče nima nikogar več, da bi mu pomagal (razen dobrih sosedov, ki jima pomagajo), za deklico skrbi sam. Naučil jo je samostojnosti in jo usmerja v šport, saj je bil tudi sam, pred poškodbo, vrhunski športnik.

Hvala vsem, ki ste pomagali s svojim prispevkom prek dohodnine Fundaciji Vila Galja, ki deluje izključno in popolnoma na prostovoljni bazi. Če bi radi izvedeli, kako lahko pomagate (z obveznim 0,5% delom svoje dohodnine; če ga ne daste nikomur, ga vzame država), nam pišite na e-mail naslov info@privoscite.si in poslali vam bomo obrazec.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!