MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Tudi najvplivnejša ženska na svetu uspešno hujša

Nemški mediji so se v zadnjem času začeli spraševati, zakaj Angela Merkel kar naenkrat izgleda bolj sveže in mladostno. No, izkazalo se je, da je 59-letna kanclerka povsem spremenila svojo prehrano in v nekaj mesecih izgubila zavidljivih 10 kilogramov.

Angela Merkel lani in letos - razlika je očitnaAngela Merkel lani in letos - razlika je očitna

Razvpiti tabloid Bild je pred časom objavil članek z naslovom "Zakaj je Merklova videti tako vitka?". Kot so izvedeli od neimenovanih virov, je kanclerka po decembrski nesreči, ko si je med tekom na smučeh poškodovala medenico in za nekaj časa pristala na berglah, korenito posegla v svoje prehranjevalne navade. Najprej je najbližjim sodelavcem ukazala, naj iz njene bližine umaknejo sendviče s sirom in salamo, pa tudi piškote, ki jih je menda precej pogosto grizljala.

Zdaj je njena zvesta spremljevalka postala zelenjava. Kot razkriva vir, Merklova nikamor več ne gre brez svoje posode, v kateri ima narezano surovo korenje, rdečo in zeleno papriko ter por. Ena najvplivnejših žensk na svetu se tega striktno drži, kamorkoli pride. Tudi na vseh potovanjih po svetu morajo menda zelo paziti, da v njeno bližino ne pride kakšen sendvič - v poštev prideta samo sadje in zelenjava.

Hujšati je začela po nesreči, zaradi katere je bila lep čas na berglahHujšati je začela po nesreči, zaradi katere je bila lep čas na berglah S pomočjo te stroge diete je nemška kanclerka izgubila že 10 kilogramov, razlika v njeni postavi pa je bila vidna tudi med njenim nedavnim obiskom v Washingtonu, kjer se je med novinarji menda precej šušljalo, kako sveža in v dobri formi je videti.

Oglasil se je tudi legendarni avstrijski alpinist Reinhold Messner, ki je Merklovo in njenega moža, 65-letnega profesorja kemije Joachima Sauerja, lani poleti spremljal na pohodniških počitnicah na Južnem Tirolskem. Dejal je, da lahko le pohvali "izjemno željo in moč" kanclerke, ki bi po njegovem mnenju zlahka hribolazila šest ur na dan in pri tem ne bi potrebovala postanka za malico.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!