MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

POMAGAJMO ALEXU: vsak majhen napredek mu odpira možnosti za prihodnost

Veste, kaj si 6-letni Alex najbolj želi za Dedka Mraza? Izključno in samo LAŽJO in LEPŠO PRIHODNOST. In kdo ve, morda bo nekega dne celo HODIL! Kar je za večino otrok in staršev samoumevno, je za Alexa trenutno nedosegljivo. Simpatičen 6-letnik ima celebralno paralizo in epilepsijo. In največja Alexova želja in želja njegove družine je večja samostojnost in lepša ter lažja prihodnost! Pomagajmo mu po svojih najboljših močeh, prispevajmo svoj delež in s skupnimi močmi omogočimo Alexu lepši jutri ... in kdo ve, morda nekega dne naredi celo prve korake!

DARUJTE 1€ ali več (poljuben znesek - spremenite količino pri ponudbi)

V nadaljevanju spoznajte prisrčnega Alexa, ki mu ob strani stoji cela družina, ki pa tako visokega zneska za samoplačniške terapije (ki mu dejansko pomagajo) ne zmorejo. Tudi zamaške so zbirali zanj in sedaj mu po svojih najboljših močeh v tem čarobnem času pomagajmo tudi mi!

Moje ime je ALEX in imam cerebralno paralizoMoje ime je ALEX in imam cerebralno paralizo

»Moje ime je Alex. Šest let nazaj sem se rodil popolnoma zdrav. Tretji dan po porodu pa so me medicinske sestre v jaslih (kjer sem spal z ostalimi novorojenčki mamic po carskem rezu) našle nezavestnega in oživljali so me. Ker so me opazili prepozno je prišlo do hipoksije (pomankanje kisika v mojih možganih) in utrpel sem možganske poškodbe.«

Po Alexovem rojstvu so sledili težki dnevi in noči, tedni, meseci. Žal so čez nekaj mesecev njegovo mamico Klaro in očka Davida seznanili z diagnozo - CEREBRALNA PARALIZA. Najtežja oblika cerebralne paralize. Zaradi tega ima hude težave z motoriko (ne hodi, samostojno ne sedi, ne more uporabljati rok, ne govori, težave ima s hranjenjem), epilepsijo in še obilo povezanih težav. Problem pri cerebralni paralizi je, da se organizem s časom slabša. Prsni koš se seseda, hrbtenica se ukrivlja, ker ni pravilno obremenjena, pride do izpada kolkov, saj noge ne delajo pravilno … In nevrofizioterapija je zanj nujno potrebna. Zato smo jim na pomoč priskočili mi v sodelovanju s Fundacijo Vila Galja in z vsemi vami, ki nas spremljate. Darujete lahko 1€ ali več TUKAJ.

DARUJTE ZNESEK KAVICE ali DVEH ... ZA ALEXA JE TO POPOTNICA ZA LEPŠI JUTRI

Na terapijiNa terapiji

»Moje življenje je velika borba ... s težavami se soočam vsak dan. A se ne dam!« bi nam zagotovo povedal Alex. Če bi le lahko!

Zame prav noben gib ni samoumevenZame prav noben gib ni samoumeven

»Alex je čudovit fantek, ki kot vsak otrok rad gleda knjigice, risanke in posluša pravljice. Najraje se sladka s čokolado in ostalimi sladkimi dobrotami, zelo rad pa ima tudi sprehode« nam je zaupala mamica Klara in nadaljevala: »Rad ima pozornost. Našo in pozornost okolice. Žal so otroci s težavami prepogosto prikrajšani, saj se okolica ne zna obnašati ... ljudje žal ne vedo, kako k otroku pristopiti. Alex pa je presrečen že, če ga kdo prime za rokico in ga ogovori, če mu nekdo pomaga se dotakniti stvari in jih otipati.«

Obožujem sprehodeObožujem sprehode

Alexu vsakdan lepšata njegovi čudoviti vzgojiteljici v vrtcu - obiskuje razvojni oddelek za otroke s posebnimi potrebami Vrtca pod gradom. Prav tako obožuje svoji sestrici, ki se stiskata k njemu in plezata po njem. Slednje zelo previdno, saj ima Alex pri šestih letih zgolj 12 kilogramov.

Tako družina ob dveh deklicah in Alexu dnevno bije boj s to težko situacijo. Otrok s cerebralno paralizo potrebuje interdisciplinarno in kontinuirano zdravstveno obravnavo in ti stroški gredo lahko v višave. Poleg poglavitne in nujne nevro fiziotearpije, so tu še hidroterapije ter logoped. Ob vsem tem pa seveda posebni pripomočki, sanitetni material, igrače morajo biti prilagojene ... vse to pa obremenjuje družinski proračun. POMAGAJMO JIM k lažjemu in lepšemu vsakdanu ter prihodnosti, ki bo morda prinesla celo Alexove prve korake. Darujete lahko 1€ ali več TUKAJ.

»Mamica in oči pravita da sem največji učitelj in velik junak! Sem borec - naučil sem se komunikacije z očmi, vseskozi obiskujem samoplačniške nervro fizioterapije, logopeda, hidroterapijo (terapijo v toplem bazenu, kjer zelo uživam, saj se pri svojih zgolj 12 kilogramih zelo hitro shladim in prezebem) in vsak majhen napredek mi odpira možnosti za prihodnost.«

POMAGAJMO MU in omogočimo malemu Alexu brezskrbno prihodnost, igranje s sestricama in prijatelji ter uresničitev tihe želje - VEČJO SAMOSTOJNOST!

Pomagajmo ALEXU in darujmo VSAJ 1€Pomagajmo ALEXU in darujmo VSAJ 1€

Terapije so samoplačniške in družina sama ne zmore tako visokega stroška. Vsaj ne v obsegu, kakršnega bi si želeli in jih Alex nujno potrebuje, saj je le ob vsakodnevnih terapijah rezultat izjemen. Večkrat so za Alexa že zbirali zamaške, mi pa bomo z vašo pomočjo prek Fundacije Vila Galja zbrali dodatna finančna sredstva, ki bodo staršem v olajšanje ter Alexu v veliko pomoč do samostojnosti. HVALA, ker pomagate!

Naše podjetje bo vsa zbrana sredstva prek Fundacije Vila Galja v celoti podarilo za ALEXA, fundacija Vila Galja pa bo iz lastnega računa prav tako prispevala del sredstev za njegove terapije.

HVALA VSEM, KI BOSTE POMAGALI IN S TEM ALEXU OMOGOČILI VEČJO SAMOSTOJNOST IN LAŽJI VSAKDAN! Darujete lahko TUKAJ.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!