MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Vir mladosti - kaj pa vi naredite za svoje zdravje?

Poskrbite za preventivo

Ljudje v povprečju živimo vedno dlje, a se vedno pogosteje srečujemo s sodobnimi boleznimi razvitega sveta. Kardiovaskularne bolezni in kopica drugih so v porastu in medtem, ko se nekateri prepustijo usodi, drugi poskrbijo zase že preventivno. Obstaja kar nekaj nasvetov, kako to storimo, gotovo pa je eden najboljših uživanje resveratrola. To potrjujejo tudi farmacevti.

V naravi najdemo veliko zdravilnih rastlin, ki so nam lahko v pomoč. Že davno tega, ko še ni bilo cele palete zdravil, so si naše prababice in pradedki pomagali z:

  • meto - proti glavobolu, slabosti, nespečnosti in revmi,
  • meliso - odlična za dobro prebavo in pomiritev,
  • lipo - pomaga pri krčih in ščiti pljuča,
  • bezgom - odličen pripomoček pri zbijanju vročine, čisti kri in pomaga pri senenem nahodu,
  • žajbljem - ščiti grlo, ledvice in pomaga pri driski.

Nekatere njihove učinke še danes priznavajo tudi farmacevti, ki pa so s svojimi raziskovanji odkrili še druge snovi, katerih koristi se prej niti približno nismo zavedali.

Znanstveniki so pred leti odkrili:

RESVERATROL - flavonoid, ki se skriva v grozdju, v najčistejši obliki pa v japonskem dresniku, in ga označili za enega najpomembnejših odkritji v zgodovini. Danes ga skoraj ni človeka, ki za resveratrol ne bi vsaj slišal, če že ne preizkusil njegovih mnogih sposobnosti. Ravno izdelek iz resveratrola, Resveratrol Forte je namreč že četrto leto zapored najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo, ki je v pomoč pri marsikateri težavi.

Resveratrol ima vsestranske koristi. Ne le, da resveratrol spada med najučinkovitejše antioksidante, s svojim delovanjem hkrati zavira nastajanje slabega holesterola in pojav sladkorne bolezni. Njegove pozitivne učinke na srčno-žilni sistem dokazujejo številne študije svetovnih univerz in zdravstvenih ustanov, tudi najelitnejšega Harvarda.

Povprašali smo strokovnjake

Za mnenje smo povprašali tudi dva strokovnjaka s področja zdravljenja z zelišči in farmacije.

Silva Grčar, farmacevtski tehnik v zeliščni prodajalni Bazilica-zel v BTC Ljubljana pojasnjuje, da se je resveratrol v zdravstvenih študijah izkazal kot dober antioksidant, ki zmaguje nad prostimi radikali, ki jih v telesu sprožajo stres, dodatne obremenitve, bolezni in spremembe letnega časa. „V bodočnosti in že zdaj zaseda pomembno mesto v individualnih prizadevanjih vsakega posameznika, ki se trudi vplivati na večjo dolgoživost, vitalnost in upočasnitev staranja“, pojasnjuje in doda, da lahko z rednim jemanjem resveratrola dosežemo in zmoremo več. „Me, ženske, vemo, da se z jemanjem resveratrola upočasni celo sivenje las, da nam ni treba prepogosto z barvanjem obnavljati svojega lasnega pigmenta,“ še pripomni.

Z njo se strinja farmacevt Janez Erčulj, mag. farm. iz Lekarne pri Kranjskem orlu, ki pravi, da je resveratrol eden izmed najbolj raziskanih antioksidantov, ki z vsako študijo, pa čeprav jih je bilo narejenih že par tisoč, vsakič ponovno vznemirja. „Ima tako širok in pozitiven vpliv na naše telo, da se ga lahko kot preventivo priporoči skoraj vsakomur, hkrati pa zaenkrat ni bilo opaženih interakcij s kakimi zdravili. Stranke Lekarne pri Kranjskem orlu, katere ga uživajo redno, nam poročajo o boljšem počutju in povečanju energije, vplivu na revmo ter ostala vnetja, pohvalijo se, da niso bili več bolani, odkar jemljejo Resveratrol Forte. O pozitivnem vplivu na sladkor poročajo tudi diabetiki ter tisti, ki imajo poslabšanje vida in se jim po subjektivnih ocenah izboljšal“.

Naši predniki so vseskozi iskali naravno snov, ki bi preprečevala in pomagala pri različnih zdravstvenih težavah, nekakšno univerzalno blagodejno učinkovino. Zdi se, da smo to učinkovino zdaj, po dolgih tisočletjih iskanja, končno našli. Sliši na ime resveratrol.

Zato ni čudno, da je ravno Resveratrol Forte najbolj priljubljeno prehransko dopolnil. Dobite ga v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!