MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Premagajte utrujenost - 5 nasvetov za zdravo jesen ☘

Poleti ste si napolnili baterije, morda je bil vaš življenjski ritem malce drugačen, kot sicer, morda ste v dneve vnesli več gibanja in športa. Napolnili ste se z zelo koristnim D vitaminom. Odlično! Prihaja pa jesen. Nastopila bo 23. septembra, na jesensko enakonočje. To je čas novih začetkov.

In kakšni so naši NASVETI za zdravo jesen?

1. Primerna prehrana

Jeseni je po starodavni ayurvedi pomembno jesti toplo in močnato hrano sladkega, slanega in kislega okusa. Zelenjavne enolončnice so zakon in lahko prebavljive. Pomembno je uživati sezonsko zelenjavo (korenje, peso, sladki krompir, buče). Od sadja vam bo jeseni dovolj antioksidantov zagotovilo grozdje, dodajte še slive, fige, marelice in seveda jabolka. Začnite uporabljati začimbe s tako imenovanim ogrevalnim učinkom, kot so: črni poper, ingver, cimet.

2. Dovolj gibanja na zraku

Jutranji trening ima številne pozitivne učinke na naše zdravje. Če smo telesno aktivni že zjutraj, nam to daje tudi nek poseben občutek izpolnjenosti, zaradi česar ste bolj delovno storilni še ves dan. Če ne uspete že zjutraj opraviti svojih 30-minutne dnevne aktivnosti (takšne, da se zadihate), to storite kadarkoli v dnevu, a ne manj kot 3x tedensko.

3. Misli, usmerjene v pozitivo in v nove začetke

Zelo pomembno je, kakšne so naše misli. Pravijo, da smo to, kar mislimo. Torej bodo pozitivne misli podzavestno prinesle zdravje in dobro počutje, kreativno delo pa veselje in s tem srečo. Odločite se in mislite zgolj pozitivno, tako o sebi, kot o drugih!

4. Dovolj spanca (pol ure dlje kot poleti), 7-8 ur

Jeseni moramo čas spanja podaljšati vsaj za pol ure. Tako se bomo res počutili dobro. Priporočljiv čas spanja za odraslo osebo je po mnenju strokovnjakov od 7 do 8 ur, vendar najbolje med 22.00 in 6.00 uro zjutraj.

5. Jesen je pravi čas za razstrupljanje telesa

Pa čeprav se boste razstrupljanja lotili zelo »nežno«, recimo z enodnevnim postom (npr. vsak ponedeljek), ves dan pijte samo vodo, če to ne gre, pa 100% pomarančni, limonin sok (ali več naravnih sadnih in zelenjavnih sokov brez dodajanja maščob). Vaša jetra vam bodo hvaležna, telo pa bolje pripravljeno na morebitne viruse, proti katerim se bo lažje borilo.

Naredite najboljše za vaše zdravje!

Za zdravje vaših celic in zdravo jesen pa poskrbimo z najmočnejšim antioksidantom: RESVERATROLOM!

Začnite kuro z naravnim antioksidantom, ki ga je v hrani le malo. Resveratrol ima ogromno pozitivnih učinkov, preprečuje nabiranje odvečnih kilogramov, zavira staranje in ščiti pred kapjo. To je le nekaj učinkov antioksidanta resveratrola. Zaužijete ga lahko s temno čokolado, borovnicami ali prehranskim dopolnilom, kjer je zagotovljena zadostna količina za vaše telo, resveratrol pa je povsem NARAVEN, saj ga pripravijo iz korenine japonskega dresnika!

Resveratrol tako pomaga preprečiti, da nas presenetijo celo tako huda bolezenska stanja, kot sta srčna ali možganska kap. Ker znižuje povišan holesterol, tlak in sladkor, ščiti srce in ožilje ter preprečuje, da bi se pojavila ateroskleroza. "Dnevno bi morali zaužiti približno 10 kilogramov borovnic, da bi zaužili toliko resveratrola, kot ga je v eni tabletki," poudarja profesor s Fakultete za farmacijo. Vse študije učinkov pa so bile opravljene pri tako velikem vnosu, kot ga lahko dobimo le z jemanjem prehranskega dopolnila. Še posebej učinkovit je, ker ga telo dobro absorbira. "Je dovolj lipofilen, da se v naše telo dobro absorbira," razloži farmacevt. "In je dovolj majhna molekula, da pride po celem telesu."

Izboljša tudi regeneracijo celic, nas napolni z energijo in prepreči, da bi nas mučila utrujenost. Poleg tega polepša kožo; zavira staranje oziroma podaljšuje mladost. Zaradi tega preprečuje tudi pojav bolezni, ki so povezane s staranjem.

Zaradi vsega naštetega ni presenetljivo, da je v Sloveniji že tri late zapored najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo ravno izdelek iz resveratrola, Resveratrol Forte. Leta 2015 so ga za najboljšega izbrali bralci in bralke revije Avenija, leta 2014 obiskovalci portala Žurnal24 in leta 2013 revija Lepa&Zdrava. Resveratrol Forte je bil hkrati tudi prvi resveratrol v Sloveniji. V vsaki tableti vsebuje kar 200mg čistega resveratrola. Izberite ga tudi vi, tokrat ugodneje samo za vas - tukaj.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!