MENU
Košarica Turizem Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice IR Paneli

BIZARNO: Hujšanje s ploščico ali pa z balonom v želodcu?!

Popolnoma razumljivo je, da bi ljudje danes radi shujšali karseda hitro, preprosto in brez kakšnih hudih naporov. A nekateri gredo pri tem v skorajda nerazumljive skrajnosti.

Mrežico na jezik pritrdijo s šestimi sponkamiMrežico na jezik pritrdijo s šestimi sponkami Ne boste verjeli, kakšni bizarni načini hujšanja obstajajo. Pa še popularni so, kar je sploh zaskrbljujoče. Poglejmo le nekatere med njimi:

Ploščica/mrežica na jeziku

Ta način hujšanja je zelo priljubljen predvsem čez lužo, tako v Severni kot tudi Južni Ameriki. Bistvo metode je, da vam v jezik všijejo nekakšno kovinsko ploščico ali pa plastično mrežico. Učinek je popolnoma enak. Vse tiste, ki imate uhan v jeziku, ste podobno bolečino že izkusile. Prve dni je skoraj nemogoče jesti in na tak način deluje tudi ta shujševalna ploščica oz. mrežica. Zaradi bolečine vam ne preostane nič drugega, kot da pijete le tekočino in posledično tudi shujšate. Rezultati so menda vidni že po enem mesecu – nekatere pacientke naj bi izgubile tudi do 14 kilogramov. Bizaren, a izjemno priljubljen poseg v Združenih državah stane 150-200 evrov, v Južni Ameriki pa je še malo cenejši. Za lepoto je res treba potrpeti, a preverjeni načini hujšanja sploh niso tako grozniZa lepoto je res treba potrpeti, a preverjeni načini hujšanja sploh niso tako grozni

Balon v želodcu

Pravzaprav gre za kapsulo, ki jo pogoltnemo, v želodcu pa se napihne v balon. Ta zapolni želodec ter tako zmanjša njegovo površino in omeji količino hrane, ki jo je mogoče zaužiti. Hujšanje z baloni traja 12 tednov, vsi, ki se odločijo zanj, pa se morajo prej s terapevtom posvetovati, koliko balonov morajo zaužiti za najboljše rezultate. Če boste želeli shujšati z balonom, se boste morali odpraviti v Avstrijo, Italijo ali Nemčijo, saj pri nas ta metoda še ni na voljo.

V primerjavi s temi metodami hujšanje naših 6 kandidatov izgleda kot pravljica za lahko noč. A dejstvo je, da imajo tudi oni težke trenutke. Kako jih premagujejo, preveri TUKAJ.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!