MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Pomirite razdraženo sluznico enkrat za vselej

Da bi razumeli, kako nastane zgaga, je treba najprej pogledati mehanizem delovanja želodca in prebavljanja hrane.

Hrano, ki pride v želodec, ta prebavi s pomočjo želodčne kisline. Želodčna stena skrbi, da kislina ne pride iz želodca, saj bi lahko poškodovala okoliško tkivo. Prekrita je z gosto sluzjo, ki jo varuje pred kislino. Prebava navadno teče v eno smer, in sicer navzdol. Vendar se zaradi določenih dejavnikov lahko zgodi, da želodčna kislina sili iz želodca navzgor proti požiralniku, kar imenujemo zgaga ali refluks.
Pojav ni redek, v razvitih državah zaradi njega dnevno trpi vsak deseti prebivalec, občasno pa celo vsak tretji. Občasna zgaga sicer ni življenjsko ogrožajoča, toda želodčna kislina, ki se dviguje v požiralnik, povzroča v njem pekočo bolečino, v ustih pa pušča neprijeten, kiselkast okus.

Ukrepi
Pri ponavljajočih se napadih zgage je potrebno poiskati rešitev. Nekaj priročnih in enostavnih ukrepov je, da se je potrebno izogibati hrani, ki lahko spodbuja nastanek refluksa, jesti zmerno in ne prepozno, hrano je treba dobro prežvečiti, opustiti kajenje in pitje alkohola, se izogibati stresu in nepotrebnemu jemanju zdravil.

Iz domače prakse je znano, da zgago umirjajo čaji iz kamilice, komarčka ali kumine, vse te rastline veljajo kot blagodejne za želodec. V lekarni so na voljo različna sredstva v obliki tablet, kapljic ali praškov. Delujejo na dva načina:

  • kot antacidi, ki nevtralizirajo že izločeno kislino,
  • kot zaviralci izločanja želodčne kisline.

Vendar lahko imajo sintetična zdravila neželene stranske učinke, ker prehajajo v krvni obtok, zato njihovo jemanje na lastno pest ni priporočljivo več kot dva tedna. Farmacevti svetujejo, da se po tem času, če ni vidno izboljšanje, obišče osebnega zdravnika.

Noacid vzpostavi naraven ščit za želodčno sluznico in sluznico požiralnika in hitro zmanjša pekoči občutek in zgago.Noacid vzpostavi naraven ščit za želodčno sluznico in sluznico požiralnika in hitro zmanjša pekoči občutek in zgago.

Namesto sintetičnih zdravil se je zato pametneje odločiti za naravne učinkovine, kakršne so poznale že naše babice. S skrbno izbranimi naravnimi učinkovinami omogočamo samozdravljenje sluznice, to pa ne zagotovi zgolj trenutnega olajšanja, ampak dolgoročno odpravi težavo. Učinkovine vzpostavijo naraven, telesu prijazen ščit za želodčno sluznico in sluznico požiralnika, ki prepreči stik z želodčno kislino in omogoča celjenje. Hkrati poskrbi, da se sluznica obnovi in vrne v prvotno stanje. Tako se znova vzpostavi ravnotežje, in to brez nezaželenih stranskih učinkov.

Takšno celostno pomoč iz narave ponuja Noacid, ki z mehanskim delovanjem aktivno zaščiti želodčno sluznico in sluznico požiralnika, zmanjša pekoč občutek, nevtralizira želodčno kislino, zavira refluks in ščiti želodec. Njegov učinek je rezultat vzajemnega delovanja zdravilnih učinkovin sladkega korena, kamilice, aloe vere, sleza in slezenovca. Dodatna prednost je, da ga lahko zaradi naravnih sestavin uporabljamo dlje časa, varen pa je tudi za nosečnice in doječe matere.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!