MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Ali je zdravje otrok vaše največje bogastvo?

V hladnejšem delu leta so virusne in bakterijske okužbe pogostejše. Fitobimbi ima v svoji liniji izdelkov na voljo peroralno suspenzijo, ki za razliko do sirupa ne vsebuje visokih deležev sladkorja. Starši lahko naravno in otroku prijazno rešijo težavo suhega ali mokrega kašlja in nosnega izcedka.

_________________________________________________________

KAŠELJ
Obolenja dihal so pri otrocih pogost pojav. Najpogostejši razlog za obisk pri otroškem zdravniku so okužbe zgornjih dihalnih poti. 90 odstotkov teh okužb povzročijo virusi in ne bakterije. Kašelj je pogost spremljevalec prehlada, ki je še posebno nadležen, kadar moti spanje.

Nasvet: Otroku lahko pomagate s sirupom Bronhamil, ki na naraven način rešuje težave suhega ali mokrega kašlja. Otroci ga imajo radi, daj ima dodan pomarančni sok.

_________________________________________________________

NARAVNA ZAŠČITA ZA VNETO GRLO
Vneto in boleče grlo je največkrat posledica virusne ali bakterijske okužbe.

Pri bakterijski okužbi bolezenski znaki izbruhnejo nenadoma.

  • Otroka grlo zelo boli.
  • Pojavi se visoka vročina, bezgavke so na otip povečane.
  • Na žrelu in mandljih lahko opazite bele obloge.
  • Otrokom je pogosto slabo in bruhajo.

V teh primerih obisk je obisk pediatra nujen.

Virusno okužbo starši prepoznajo po tem, da otrok v žrelu občuti neprijetno skelenje ter zavrača hrano in pijačo.

  • Bolečina se pojavi postopoma in brez nenadoma povišane temperature.
  • Pogosto jo spremljata tudi zamašen nos in kašelj.

Nasvet: Otroku lahko dodatno pomagate z Golanil junior pršilom za grlo, ki omili bolečino v grlu. To je vsekakor izdelek, ki v hladnejšem delu leta ne sme manjkati v domači lekarni.

_________________________________________________________

KAJ LAHKO NAREDIMO ZA BOLJŠO ODPORNOST OTROK?
Otrokov imunski sistem se šele razvija in uči bojevanja s tujki in okužbami. Poskrbite, da bo v otrokovem življenju čim več stvari, ki krepijo imunski sistem. Ponudite mu sveže sadje in zelenjavo ter zagotovite dovolj spanja in gibanja na svežem zraku. Ob službi in drugih obveznostih pa to vsekakor ni lahka naloga. Najbolje bo, da delujete preventivno, s preverjenimi pristopi prebudite imunski sistem otroka in ga dolgoročno okrepite.

Previdno pri izbiri
Otrok ni pomanjšan odrasli, zato mu ne morete pomagati, kot bi sebi. Prednost imajo naravni, tradicionalni pristopi, ki od starša zahtevajo večjo angažiranost, več časa in več potrpljenja. Če vam to ne uspeva v zadostni meri, lahko v prehodnem obdobju vašemu otroku kot dodatek k prehrani ponudite izbrani naravni izdelek.

Nasvet: Otroku ponudite naravni izdelek Imuno, ki vsebuje edinstveno kombinacijo mineralov, vitaminov in rastlinskih izvlečkov. Cink, baker in vitamin B6 imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin B6 poleg tega prispeva še k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti otrok. Je nežnega okusa in prilagojen potrebam otrok. Brez glutena, barvil in umetnih arom.

Več o izdelkih Fitobimbi si lahko preberete na www.sanofarm.si.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!