MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Vsi govorijo o razstrupljanju

Razstrupljanje je naraven proces, ki v našem telesu poteka brez prestanka. Ob presnovi namreč nastajajo odpadne snovi, ki jih pljuč izločamo z izdihovanjem, preko kože s potenjem ter preko izločil z urinom in blatom. Pogosto pa naše telo ne more samo izločiti vseh odpadnih snovi, saj jih z nezdravimi navadami vanj preprosto preveč vnesemo.

Kako strupi pridejo v telo?
Prevečkrat posegamo po pakirani, vnaprej pripravljeni hrani, ki vsebuje konzervanse, arome, barvila in druge dodatke. Telo pa obremenjujejo tudi kava, sladice iz bele moke in sladkorja, cigarete in alkohol. Čeprav se morda ne zavedamo, živimo obkroženi z raznimi škodljivimi snovmi. Onesnažen zrak, izpušni plini, virusi v neprezračenih javnih prostorih ter ostanki toksičnih snovi v čistilih in kozmetiki so naši vsakodnevni spremljevalci.

Vse našteto telo neprestano izloča in tako skuša vzpostaviti ravnovesje. V tem smislu so naš najpomembnejši organ jetra, saj delujejo kot filter, ki razstruplja naše telo. Hranljive snovi spuščajo v krvni obtok in izločajo toksine ter presnovne ostanke. Zato je tako pomembno, da jetra ohranimo zdrava in dobro delujoča. Če jetra obremenjujemo preveč, svoje funkcije ne morejo več opravljati pravilno. V telesu se začnejo nabirati strupene snovi, ki so vir številnih zdravstvenih težav.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!