MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Nevarnosti uporabe sintetičnih zdravil proti zgagi

Vse prepogosto posegamo po sintetičnih rešitvah, ki jih lahko kupimo brez recepta, ob tem pa preslišimo opozorila farmacevtov in preskočimo branje navodil za uporabo, v katerih jasno piše, da so sintetična zdravila proti zgagi priporočena samo za kratkotrajno uporabo, največ štirinajst dni. Neupoštevanje omenjenih navodil nas lahko drago stane, saj imajo ta zdravila kup resnih stranskih učinkov. Več strokovnih raziskav je pokazalo, da lahko povzročijo poškodbe ledvic in celo z alarmno hitrostjo pripeljejo do ledvične odpovedi. Če jih jemljemo prepogosto in se pri tem požvižgamo na navodila, ki so napisana v naše dobro, se tveganje za pojav stranskih učinkov poveča. Zato je priporočljivo, da sintetična zdravila za zdravljenje zgage jemljemo le, če je to res nujno.

Uživajte jih izključno pod zdravniškim nadzorom.

Strokovnjaki svetujejo, da naj uporabniki zaviralcev protonske črpalke in drugih sintetičnih zdravil za zdravljenje zgage, zdravila jemljejo le pod zdravniškim nadzorom, kadar je stanje resno. Dolgotrajno jemanje teh zdravil lahko privede do nevarnosti za zlome kosti (še toliko bolj, če kadite) in pomanjkanje vitamina B 12, tudi občutek hude utrujenosti, živčne napetosti, šibkosti v telesu in težav s spominom. A tudi to je le del težav, ki si jih lahko nakopljemo. Zato raje izberite naravne izdelke, ki so enako učinkoviti pri odpravljanju zgage in refluksa.
Tradicionalno poznane rastlinske učinkovine kot so sladki koren, aloja, kamilica, slez in slezenovec imajo takojšen učinek in s sinergičnim delovanjem brez stranskih učinkov zmanjšajo pekoč občutek, nevtralizirajo želodčno kislino, zavirajo refluks in ščitijo želodec. V ta namen so združeni skupaj tudi v izdelek, ki na naraven način preprečuje zgago in želodčne težave. Naravni medicinski pripomoček spodbudi sluznico k samozdravljenju in na ta način dejansko odpravi težave. Jemljemo ga lahko dlje časa, brez skrbi pred stranskimi učinki. Narava nam lahko torej tudi v tem primeru pomaga veliko bolj celostno in varno, kot karkoli drugega. Samo priložnost potrebuje, da se dokaže.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!