MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Sladkorna bolezen – se zavedamo vseh tveganj?

Po mnenju strokovnjakov bo sladkorna bolezen leta 2030 zasedla sedmo mesto med glavnimi vzroki umrljivosti. Že leta 2035 naj bi bilo obolelih za sladkorno bolezen preko 600 milijonov ljudi na celem svetu. Leta 2014 je bila ta številka 387 milijonov.

Ste vedeli, da lahko napredovanje sladkorne bolezni preprečite ali vsaj odložite?

Tudi v Sloveniji ima po podatkih CINDI že 20% odraslih oseb motnje v presnovi sladkorja, kar pomeni skoraj 350.000 ljudi. Od tega jih več kot 100.000 že prejema zdravila ali celo inzulinske terapije. Žal marsikdaj za bolezen izvemo, ko je že narejeno veliko škode. Če bi povišan sladkor odkrili pravočasno, bi bolezen lahko z nekaj ukrepi preprečili ali njen nastanek vsaj zamaknili za nekaj let. Zato je še kako pomembno redno pregledovanje sladkorja v krvi. Za tisto mejo velja 6,1 mmol/l glukoze v krvi. Od tu naprej smo že v stanju preddiabetesa, ko za umiritev ne bodo več dovolj samo spremenjena prehrana in več gibanja. Da bi zaustavili napredovanje diabetesa, si na srečo lahko pomagamo tudi s popolnoma naravnimi izdelki, ki izkoriščajo moč naravnih učinkovin. Izogibajmo se kroma, kjer je le možno, saj vemo, da je krom težka kovina in se v primeru prevelikih količin v telesu le-ta odlaga na naše notranje organe in povzroča škodo.

Izberite prave naravne učinkovine

Med učinkovitimi naravnimi izdelki je na vrhu prav gotovo Glicefit, ki izkorišča moč banabe, cimeta, sabljastega triplata in ginsenga, da nivo sladkorja v krvi umirja. Pomembno je, da vsebuje celionski cimet oziroma tako imenovani pravi cimet, saj le-ta ne vsebuje kumarin, ki je telesu toksična snov. Glicefit je na voljo v Sanolaborjih, lekarnah in specializiranih trgovinah po Sloveniji.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!