MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Blog »BUSY BUSINESS« (BUSYNESS) mame

Mama.

V prvi vrsti sem mama. In potem še podjetnica. No, zadnjih sedem let ... uf, prestali smo magičnih sedem, to očitno pomeni, da bomo obstali?! Vseeno lahko rečem, da je bilo to sedem srečnih let, polnih ustvarjalnosti, raziskovanja, učenja. Priznam, če ne bi našla nekaj majhnih hobijev, ki jih časovno lahko spravim v svoj dan, ne bi preživela. Ponudiš prst, vzamejo roko. Mnogi in premnogi. Izčrpajo te, izpijejo.

V zadnjih sedmih letih sem uspela spoznati toliko različnih profilov ljudi, da sem bila prvih nekaj let popolnoma zmedena. Nehala sem poslušati sebe, »sedla« sem na lepe besede in naučene predstavitve, ki so se mi vse zdele mega fajn. Dokler se ni izkazalo, da je bila na človeku »fasada«, ki je nisem videla. No, po nekaj letih sem le ugotovila, da bo treba tudi pri sestankih delati resno selekcijo, saj se s tem odločam, komu bom podarila dragocenih 30 minut dneva.

Včasih doma, v toplini svojega doma, sploh nisem več vedela, kje se me drži glava. Bila je polna (nesnage), bila sem tako zmedena, da moža, če mi je kaj razlagal, sploh nisem slišala, čeprav sem poslušala. Slišati in poslušati: ja, to je velika razlika. Moje pozornosti pa ni bilo več, nekje se je izgubila. Še sama nisem vedela, kdaj in kje. Da sem to ugotovila, sem potrebovala kar nekaj let. No, potem sem začela »čistko«. Najprej v glavi. Ampak kakooo, ko pa je vse kar »bobnelo« okrog mene? Nikoli nisem marala teči, tokrat pa sem. Začela sem s hitro hojo, nadaljevala s tekom. V čisti tišini, po naravi. Že zjutraj. Tako se je začel moj prvi ritual, ki pa je imel ne samo enega, ampak več stranskih učinkov, pozitivnih namreč. Sveža in prevetrena glava, boljša postava in več energije. Preden sem šla v službo, sem vzela še en Resveratrol, ki naj bi bil najmočnejši antioksidant in res imam občutek, da mi pomaga, da mi doda še več energije ... no, pa tudi bolna nisem bila že dve leti, vse odkar ga jemljem.

Če se vrnem nazaj ... šele danes, ko pogledam zadnjih in tudi usodnih, magičnih sedem let, vem, kje sem delala napake, kaj vse je »zletelo mimo mene«, kako nisem izkoristila vsakega trenutka. Bila sem doma, z otroki, a v resnici z mislimi tam nekje daleč ... pri zadnjem sestanku, pri zadnjem stavku zaposlenega, pri sredini projekta ... pri tem, kaj vse moram še storiti, da bo res dobro in še bolje. Ker tako pač želim in ker taka sem.

Ampak ne. Ni mi bilo težko zadnjih sedem let. Lepo mi je bilo. Je pa fino, če se ozreš nazaj in veš, kakšne napake si delal, če veš, kaj in kje si izgubljal in to poskušaš zdaj popraviti. No, ne popraviti, pravzaprav ne ponoviti.

Ula

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!