MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Resveratrol - čudežni antioksidant ali molekula prihodnosti?

Resveratrol, molekula ki ji mnogi pravijo tudi čudežni antioksidant ali celo molekula prihodnosti je navdušila tudi slovenske strokovnjake. Strinjali so se, da čudeži v znanosti ne obstajajo, a hkrati potrdili, da ima resverartol številne pozitivne učinke na naše zdravje.

Kateri so tisti, ki so že dokazani in kako prepoznati kvaliteten izdelek z vsebnostjo resveratrola?

Na okrogli mizi o resveratrolu sta med drugim sodelovala tudi eden najbolj perspektivnih slovenskih znanstvenikov prof.dr. Urban Bren s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo ter prof. dr. Samo Kreft s Fakultete za farmacijo, eden največjih poznavalcev zdravilnih učinkov rastlin v Sloveniji. Na koncu so si bili vsi prisotni enotni, resveratrol ni čudež, saj ima številne pozitivne učinke na naše zdravje dokazane. Med drugim zavira staranje, preprečuje srčno žilne bolezni, deluje protivnetno, nam daje energijo in krepi imunski sistem, pomaga pri sladkorni bolezni in povišanem holesterolu in še bi lahko naštevali. Zaradi vsega tega ni čudno, da se ga je prijel vzdevek čudežni. Velja za najmočnejši poznani antioksidant, a je zaradi vseh teh pozitivnih učinkov veliko več kot to, zato v razvitem svetu že presega prodajo koencima Q10, kmalu pa naj bi ga jemali tako pogosto kot vitamin C.

Ravno zaradi njegovega rastlinskega izvora, po besedah dr. Krefta, nima negativnih stranskih učinkov, tudi pri višjih koncentracijah, kot je to pogosto pri vitaminih ali npr. glutationu. Priporočljiv dnevni odmerek je 200mg čistega resveratrola na dan, kot pa poudari dr. Bren je dobro, če je le ta v obliki fitokompleksa. To pomni, da so samemu resveratrolu dodane še druge fenolne spojine, saj je tako izkoristek in učinek samega resveratrola v naših celicah večji.

Kot najboljšega na Slovenskem trgu so izbrali Resveratrol Forte ravno zaradi najvišje vsebnosti čistega resveratrola, dodatkom drugih fenolnih spojin v obliki fitokompleksa in konec koncev tudi zato, ker je pri uporabnikih najbolj priljubljen že vrsto let zapored. V raziskavi, ki so jo opravili na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, se je pokazalo, da bi morali pojesti več kot kilogram sadja, bogatega z antioksidanti (goji jagod, granatnega jabolka), če bi želeli doseči enak antioksidativen učinek kot ga ima ena tablete Resveratrol Forte. Resveratrol se je v raziskavi pokazal kot ena najobetavnejših molekul za preprečevanja nastanka rakastih obolenj. So pa tu raziskave še v začetni fazi, zato govorimo o preventivi, ne pa kurativi. Zaradi vsega naštetega ni čudno, da kardiologi že nekaj časa priporočajo redno jemanje resveratrola, saj na ta način naše celice ohranjamo zdrava tudi v naši starosti. Poskrbite tudi vi zase in za svoje najbližje.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!