MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

So lahko zdravila proti holesterolu nevarna?

Holesterol je za naše delovanje nujno potreben, težava pa nastane, ko ga je v telesu preveč. Rešitev ni le v kemičnih statinih, ki imajo ogromno negativnih stranskih učinkov.

Holesterol je voskasta, maščobi podobna snov, ki se nahaja prav v vsaki telesni celici. Telo si ga zagotavlja z lastno sintezo v jetrih, le slabo tretjino dnevnih potreb po holesterolu pa vnašamo s hrano. Holesterol je potemtakem v človeškem telesu nepogrešljiv. Težave nastopijo, kadar ga je preveč oziroma, kadar je preveč tistega »škodljivega« holesterola. V raziskavi CINDI so ugotovili, da ima preveč holesterola LDL (torej slabega holesterola) več kot 60 % Slovencev!

Zdravila za zmanjševanje holesterola v krvi, kemični statini, so množično predpisovana zdravila, a imajo, tako kot vsa zdravila, določene stranske učinke. Najpomembnejši, na katerega je potrebno biti pozoren, je bolečina v mišicah. Drugo tveganje zaradi jemanja sintetičnih statinov je možnost razvoja sladkorne bolezni. Teh stranskih učinkov je še veliko, za njimi pa naj trpi vsak deseti uporabnik statinov.

Mnogi so zaradi prepogostega predpisovanja statinov zaskrbljeni, saj pravijo, da je uporaba le-teh v tolikšni meri nesmiselna, saj ljudi le izpostavimo nepotrebnim stranskim učinkom.

Holesterol lahko poleg povečanega gibanja in zdrave prehrane nadzorujemo tudi z naravnimi ziroma bio-statini. Biostatine MED je eden najučinkovitejših naravnih pripomočkov pri boju s holesterolom in pri preprečevanju srčno-žilnih bolezni. Tako učinkovit pa je zaradi sinergističnega delovanja naravnih učinkovin. Posamezna sestavina nikoli ne mora biti tako učinkovita kot njihov seštevek, ki deluje v pravem razmerju. Zaradi naravnih sestavin in pravega razmerja Biostatine MED ne povzroča negativnih stranskih učinkov kot številni kemični statini, hkrati pa zagotavlja uspešen boj s holesterolom.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!