MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Sproščeni dnevi z urejeno prebavo

Težave z zaprtostjo in neurejena prebava poslabšujejo naše splošno počutje, hkrati pa imajo na dolgi rok lahko zelo negativne posledice za naše zdravje.

Kadar je naša prebava počasna, smo občasno zaprti ali pa se pri odvajanju popolnoma ne izpraznimo, pomeni, da blato v črevesju zastaja, na črevesnih stenah pa se pričnejo nabirati obloge. Blato postaja vedno bolj trdo in težje za odvajanje. Pojavita se občutka napihnjenosti in utrujenosti, manjka nam energije, ker obloge na stenah preprečujejo, da bi se hranljive snovi preko črevesne sluznice vsrkale v telo.

Previdno z odvajali

Podatki, ki jih imamo iz lekarn, kažejo, da pri težavah z zaprtostjo največkrat posežemo po sintetičnih odvajalih. Žal pa se pogosto izkaže, da ta niso najboljša rešitev. Spodbujevalna, kontaktna odvajala oziroma klistirji imajo hiter učinek, vendar ne rešijo težave, ampak jo lahko še poslabšajo. Dolgotrajna uporaba odvajal namreč povzroči odvisnost in sindrom lenega črevesja.

Ureditev prebave po naravni poti

Za vzdrževanje zdrave prebave strokovnjaki svetujejo redno gibanje in uživanje hrane, bogate z vlakninami. Ena najbogatejših in cenjenih je vlaknina psilium. V kombinaciji s slivo na najbolj naraven način omogoča mehkejše in rednejše odvajanje. Čudežne aktivne vlaknine bodo vaše črevo očistile dolgoletnih oblog, kot da bi to storili s krtačko.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!