MENU
Košarica Turizem Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice IR Paneli

5 korakov do zdrave prebave

PRVA IZBIRA ZA UREJENO PREBAVO

Kot da zaprtost ni že sama po sebi velik problem, v ozadju skriva še večjo težavo, ki se je mnogi žal ne zavedajo. Zaprtje je znamenje, da se na stenah črevesja nabirajo strupene obloge, ki dolgoročno uničujejo prebavila in zastrupljajo telo. Če zaprtja ne odpravimo, si lahko nakopljemo res hude zdravstvene težave. Ste vedeli, da je lahko teža teh večletnih zasušenih oblog v črevesju, tehta tudi do 10 kilogramov? Aktivne vlaknine v Psyllioxu jih poščetkajo, kot bi črevesje zdrgnili s krtačko. Ne verjamete? Berite naprej.

Dr. Bernard Jensen opozarja: »Obloge na črevesnih stenah postanejo odlično gojišče za nezdrave bakterije. Te se začnejo na starih, razpadajočih oblogah, uspešno razmnoževati in povzročijo, da krvne kapilare črevesnih sten začno absorbirati strupe in druge škodljive snovi iz oblog, ki jih obdajajo. Te škodljive snovi nato prodrejo v krvni obtok, od koder dosežejo vsa tkiva in organe v telesu. To je začetek samozastrupitve,« je zapisal dr. Jensen v svojih knjigi.

5 korakov do zdravega črevesja in urejene prebave na naraven način:

1. Uživajte hrano z visoko vsebnostjo vlaknin, ki v črevesju nabrekajo, povečujejo volumen blata in s tem olajšajo odvajanje. Ministrstvo za zdravje kot optimalen dnevni vnos priporoča najmanj 30 gramov vlaknin. Po zadnjih raziskavah pa kar polovica ljudi zaužije manj od priporočene vrednosti. Razlog tiči v tem, da 30 gramov morda ni slišati veliko, a je težko dosegljiva količina. Zakaj? Za 30 gramov vlaknin bi morali v enem dnevu zaužiti 12 kosov črnega kruha, 9 banan, 15 pomaranč ali 20 jabolk.

2. Veliko se gibajte in bodite aktivni, na svežem zraku, pri vaši najljubši vadbi ali pa si vzemite vsaj 30 minut na dan za hitro hojo s svojim hišnim ljubljenčkom ali s svojim najboljšim prijateljem. Gibanje in vsakotedenska aktivnost bosta pripomogla k vašemu boljšemu počutju.

3. Zaužijte vsaj 2 litra vode na dan, saj boste s tem poskrbeli, da bodo vlaknine nase vezale vodo in pri tem optimalno delovale pri svoji funkciji spodbujanja prebave. S tem se bo očistilo tudi črevesje.

4. Za odvajanje si vzemite čas in nikoli ne odlašajte. Po zadnjih podatkih tudi ni primerno posedanje na školjki in branje časopisa, saj se s tem lahko poslabša hemeroidne težave.

5. Narava nam je priskrbela vse. Ste že slišali za eno najbogatejših naravnih vlaknin psilium? Vsebuje 71 gramov topnih vlaknin na 100 gramov svoje teže. (Ovseni otrobi – za primerjavo – le 5 gramov na 100 gramov teže.) Psilium v stiku z vodo ustvari naravni gel, ki potuje po prebavnem traktu in nase veže strupene snovi in obloge. Obenem blato postane mehkejše in lažje za odvajanje. Najnovejša znanstvena dognanja in tradicionalna znanja, združuje izdelek Psylliox. Vsebuje čisto vlaknino psiliuma in izvleček slive, ki skupaj ustvarjata nepremagljiv duet, ki ureja prebavo, odpravi zaprtost in očisti črevo, dobesedno ga »poščetka«. Za vzdrževanje redne prebave zahteva zaužitje le ene vrečke na dan.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!