MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Adijo starost, dobro jutro večna mladost! Predstavljamo ČUDEŽNO MOLEKULO PRIHODNOSTI nad katero so navdušeni tudi farmacevti!

Univerza v Harvardu: Do konca zdravo in aktivno življenje

Po penicilinu največje odkritje s področja zdravja sliši na ime resveratrol. Mnogi mu pravijo kar čudežna molekula saj so pozitivni vplivi na naše celice veliki. Zavira staranje, preprečuje srčno žilne težave, znižuje holesterol, preventiva pred rakom in še bi lahko naštevali. O tem danes ni nobenega dvoma, učinkovitost potrjuje številni strokovnjaki in študije s celega sveta. V zadnjih letih je bilo objavljenih več kot 4000 raziskav o tem in v vseh so ugotovili enako: izjemno pozitiven vpliv resveratrola na zdravje naših celic.

Nobelovec

Flavonoide (najpomembnejši je resveratrol) je odkril nobelovec dr. Albert Szent-Gregory. Ugotovil je, da flavonoidi, ki so jih pred tem označevali kot vitamin P, okrepijo stene kapilar in s tem posredno varujejo ožilje in srce. Raziskave dokazujejo, da flavonoidi v živilihvarujejo pred rakom, srčnimi boleznimi, koristijo pa tudi vsem z razjedo na želodcu, krčnimi žilami, diabetesom, putiko, okužbo s kandido, degeneracijo makule, sivo mreno, atopijskim dermatitisom, alergijami, astmo, hemoroidi, migreno in boleznimi dlesni. Zanimivo je, da lahko delujejo podobno kot antibiotiki. Sposobni so zmanjšati tiste vnetne procese v telesu, ki organizmu lahko škodujejo.

Študije

Raziskovalci z oddelka za biokemijo na hongkonški medicinski univerzi Li Ka Shing so raziskovali proces prezgodnjega staranja in ugotovili, da resveratrol močno podaljša življenjsko dobo celic in tako upočasni staranje. Raziskava nizozemskih strokovnjakov je pokazala, da zmanjšuje tudi slab vpliv mastne prehrane ter da lahko vsakodnevno uživanje po 30 dneh pri debelejših ljudeh pripomore k znižanju krvnega tlaka in nižji koncentraciji sladkorja in maščob v jetrih.

Najmočnejši antioksidant

Zaradi vsega naštetega ni čudno, da je resveratrol najmočnejši antioksidant in že izpodriva koencim Q10. Zaradi številnih pozitivnih učinkov in naj bi ga jemali redno kot vitamin C, pravijo strokovnjaki. Medicinska sestra Maja D. pravi: »Srčno-žilne težave se izjemno povečujejo. Žal opažamo, da je čedalje več ljudi s povišano ravnjo holesterola, nagnjenostjo k sladkornim boleznim, povišanim krvnim tlakom, vse to pa vodi k povečani nevarnosti za srčni infarkt in možgansko kap. Treba se je dovolj gibati in paziti na svojo prehrano, le tako se bomo lahko izognili težavam. V tujini že nekaj let veliko pozornosti namenjajo naravni učinkovini resveratrol, saj ima številne pozitivne učinke na srčno-žilni sistem. Zmanjšuje slab holesterol in pospešuje nastanek dobrega, brani celice pred oksidativnim stresom, preprečuje nastanek diabetesa, vrača telesu energijo in ohranja mladosten videz.« Več o tem kaj menijo slovenski strokovnjaki in strokovnjaki z Univerze v Harvardu si lahko ogledate na spletni strani Vizite.

Kako izbrati pravi resveratrol

Zaradi vseh koristi za naše telo je tudi na slovenskem trgu kar nekaj različnih izdelkov, ki vsebujejo resveratrol. Pred nakupom preverite vsebnost čistega resveratrola, saj ga imajo številni izdelki le za vzorec. Še bolje pa je, če se odpravite v lekarno, kjer so vsi izdelki preverjeni in potrjene kakovosti. V Sloveniji je tako že 3 leta zapored, ne samo najboljši resveratrol, ampak tudi najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo, Resveratrol Forte.Resveratrol Forte vsebuje 400 mg flavonoidov in od tega kar 200 mg čistega resveratrola. Lahko pa se pohvali tudi s certifikatom GMP, ki zagotavlja standarde za proizvodnjo zdravil. Resveratrol Forte je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah, lahko pa ga kupite tudi preko spleta. Poskrbite za svoje zdravje še danes. Zaradi vseh pozitivnih učinkov se priporoča redno dnevno jemanje.

Karmen (47 let): »Manjše zdravstvene težave so izginile. Prijateljice pa že po videzu opazijo, da spet kipim od energije in mladosti.«

Dušan (55 let): »Počutim se veliko bolje. Nisem več utrujen in imam veliko energije. Znižal se mi je pritisk, ki sem ga imel povišanega. Vsekakor ga priporočam vsem kot preventivo in kurativo.«

Resveratrol Forte je na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah, lahko pa tudi preko spleta.

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!