MENU
Košarica Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

50% popust na arteriografski pregled srca in ožilja – arteriografija na TREH lokacijah, v Ljubljani, Mariboru in Izoli

Ponudba je potekla!

Podjetje

ZAVOD ZDRAVJE, Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane
Zaloška cesta 149
1000 Ljubljana

info@zavodzdravje.si
040 28 98 00
www.zavodzdravje.si

50% popust na arteriografski pregled srca in ožilja v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru in Izoli.

Plačajte 37,50 € namesto 75,00 € za arteriografski pregled srca in ožilja! POZOR! Ob rezervaciji termina do 31. 8. 2019 lahko na meritev s seboj pripeljete še vam drago osebo povsem BREZPLAČNO!

 • kupon prevzamete BREZPLAČNO s klikom na gumb NATISNII KUPON;
 • preventivni pregled po znižani ceni plačate na osnovi natisnjenega kupona neposredno ponudniku;
 • en kupon velja za eno osebo;
 • ponudba zajema:
  * preventivni, alternativni in računalniško podprt pregled srca in ožilja,
  * meritev in razlaga dobljenih rezultatov,
  * pogovor z diagnostikom in priporočila;
 • rezervacija termina je obvezna za vse ordinacije na 040 28 98 00 ali na info@zavodzdravje.si;
 • ob rezervaciji termina je potrebno posredovati kupon na e-mail naslov pisarna@zavodzdravje.si;
 • lokacije ordinacij:
  * ordinacija Ljubljana, Zavod Zdravje, Zaloška c. 149 (zraven gostišča Jurman),
  * ordinacija Maribor, Gosposvetska cesta 41 (nad zdravstvenim domom),
  * ordinacija Izola, Drevored 1. maj 4a;
 • delovni čas: po dogovoru;
 • veljavnost ponudbe: 30. 12. 2019.

Neboleč, računalniško podprt, diagnostični preventivni 20-minutni pregled SRCA IN OŽILJA (meritev, pojasnila in posvet z diagnostikom) v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli!

Zakaj na pregled?

 • Srčni infarkt ali možganska kap se v 50% primerov končata s smrtjo.
 • Samo v Sloveniji vsako uro nekdo doživi kap.
 • S pravočasnim spoznanjem o morebitni nevarnosti morda preprečite najhujše.

Imate primere kapi v družini?
Srčni infarkt ali možganska kap se v 50% primerov končata s smrtjo, v ostalih pa s težavno in dolgotrajno rehabilitacijo. Število srčno - žilnih bolezni narašča s starostjo, vendar pa so visoko prisotne tudi med srednjo generacijo.

Potomci ljudi, ki so zgodaj doživeli srčni infarkt (moški pred 55-tim letom starosti, ženske pred 65-tim letom starosti), imajo za tak dogodek vsaj 2-krat večje tveganje od ostalih. Na preventivnih računalniško podprtih diagnostičnih alternativnih pregledih bi jih lahko seznanili z morebitno ogroženostjo ali s preventivnimi ukrepi celo preprečili (pre)zgodnje srčne infarkte in možganske kapi.

Bodite pozorni na dejavnike tveganja:

 • povišana telesna teža, pomanjkanje gibanja, hitra utrujenost, zadihanost,
 • povišan holesterol in krvni tlak,
 • povišan sladkor ali disfunkcija ledvic,
 • dednost - srčni infarkt ali možganska kap v družini,
 • stiskajoča bolečina v nogah, krči,
 • glavoboli in omotice, motnje spanja,
 • nepravilni srčni utrip, bolečine v prsih, stres, depresija.

Kronično stanje povišanega krvnega tlaka imenujemo hipertenzija. Kadar se je ne zavedamo in je ne zdravimo, dolgotrajno poškoduje arterije in organe v telesu. Nepravilna prehrana s starostjo še povišuje krvni tlak, ta pa vodi v srčne bolezni, diabetes, slepoto in srčno ali možgansko kap. Meritev arterijskega ožilja priporoča Evropsko združenje za hipertenzijo in Evropsko združenje kardiologov.

Kako poteka meritev stanja arterijskega ožilja?

Arteriografija je diagnostična, nekomplicirana, neinvazivna in neboleča metoda, podobna meritvi krvnega tlaka. Kot taka je dostopna vsakomur in predstavlja odlično preventivno možnost hitrejšega odkrivanja ogroženosti za srčno-žilne bolezni.

Arteriograf meri spremembe krvnega tlaka arterij v določenih časovnih razmikih. Ko se srce krči, požene v arterijo kri, kar pa povzroči valove. Val se premika s tem večjo hitrostjo, čim bolj toga je stena arterije (fizični vzrok). Arteriograf torej preiskuje "arterijsko življenjsko dobo" oziroma togost arterij, ki narašča vzporedno s staranjem. Slabljenje prožnosti oziroma postopno rast togosti arterij imenuje strokovna literatura "arterial stiffness".

Najpomembnejši rezultati, ki jih pridobimo z računalniško obdelavo izmerjenih vrednosti so:

1. centralni tlak v aorti - pravočasno diagnosticiranje lahko z ukrepanjem pomaga pri preprečevanju možganske ali srčne kapi;
2. hitrost pulznega vala v aorti (PWV) - nam poda stanje prožnosti aorte, oziroma sprememb, ki jih je povzročilo poapnenje žil;
3. endotelna funkcija žilnega sistema (Alx) - ocenjuje, pod kakšnim stresom so žile obravnavane osebe.

Komu je namenjena meritev?
Meritev stanja arterijskega ožilja se priporoča vsem ki imajo v družini koga s povišanim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo oz. če je kdo od svojcev utrpel možgansko kap ali srčni infarkt in vsem (navidez) zdravim ljudem, neodvisno od starosti.

Obravnavana oseba ob zaključku dobi rezultate meritve v elektronski ali papirni obliki, izdatno podprte s pojasnili in nasveti diagnostika.

Kadar rezultati pomembno odstopajo od normalnih – takih je približno četrtina - osebi svetujemo takojšnji obisk pri osebnem zdravniku. Dobljena ocena tveganja obravnavano osebo spodbudi k uvajanju majhnih sprememb v ​vsakdanjem življenju, zlasti k bolj zdravemu življenjskem slogu, kar zmanjša možnosti za razvoj kardiovaskularnih bolezni. Prav meritev arterijskega ožilja pomaga oceniti velikost tveganja za srčno-žilni dogodek. Pregled omogoča odkrivanje zgodnjih sprememb in je primeren za vse starostne skupine. Pregled se opravlja v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli.

Kdo opravlja diagnostični pregled?
Preventivni diagnostični pregled opravi usposobljen diagnostik/diagnostičarka z vsemi potrebnimi certifikati za upravljanje z arteriografskim aparatom.

Zakaj izbrati Zavod Zdravje?
Obravnavanim osebam nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečin, varne in neinvazivne. V naših ordinacijah do vsake obravnavane osebe pristopimo individualno in brez hitenja. Pohvalimo se lahko s strokovnim in predanim delom do vsake obravnavane osebe, nenehno si prizadevamo za nadaljnje izboljšanje storitev.

Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Sorodni ePopusti

 • Slovenija

  Lektoriranje diplomskih nalog in drugih besedil

  2,50 €
  1,50 €
  PREVZEMI
  E-POPUST

Bi si radi privoščili več za manj denarja? Prijavite se na enovice!