MENU
Prijava Lokalna ponudba Turizem Izdelki Vzmetnice IR Paneli

Čudovito 8-dnevno potovanje po Kapadokiji z letalsko karto!

Doživite najlepše kotičke Turčije na nepozabni pustolovščini! Ne spreglejte vseh terminov med dodatnimi možnostmi ponudbe.

imgimgimgimg
TURČIJA
KAPADOKIJA: Konya, Göreme, Antalija...
Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!

1. dan: polet proti Antaliji
Na letališču Ljubljana vas dve uri pred poletom pričaka predstavnik agencije, sledi prijava na let in let proti Antaliji. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalije.

2. dan: Antalija-Konya-Kapadokija

Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije.

3. dan: mesečeva pokrajina Kapadokija

Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel in nočitev

4. dan: Göreme

Zajtrk. V mestu Göreme (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Sledi vožnja do Uchisarja (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) skozi čudežne doline, ki vam bodo s svojimi nadnaravnimi oblikami vzele sapo. V Uchisarju je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dih jemajoče pokrajine. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in nočitev.
Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalija se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije
5. dan: Kapadokija-Antalija
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalije, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Antalija-slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan: prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Ta dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in nočitev.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu.

POMEMBNO:
Za to potovanje potrebujete potni list, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. Pogoj za vstop v Turčijo - PCT pogoj (PCR, hitri test, cepljenje, prebolelost) + izpolnjen obrazec na https://register.health.gov.trod 72 ur pred prihodom v Turčijo. Aktualne informacije o zdravstvenih formalnostih in pogojih vstopa v vsako državo najdete na spletni strani MZZ na https://1nadan.si/go/Pogoji za vstop v drzave Aktualne pogoje povratka v Slovenijo najdete na https://1nadan.si/go/prehajanje-meja
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Pomembno:

Kupite in unovčite lahko več kuponov ter jih tudi podarite. 1 kupon velja za 1 osebo v dvoposteljni sobi.Za rezervacijo dvoposteljne sobe je potrebno kupiti 2 kupona.Kuponi so unovčljivi na dan odhoda za termin: 24. 2.-3. 3. 2022.Obvezna je rezervacija termina preko e-maila: info@nikal.si ali na telefon: 02 330 03 90 (pon.-pet. 8.00-16.00) takoj po prejemu kupona oz. najkasneje v roku 2 delovnih dni od prejema šifre kupona. Kupon se šteje kot unovčen, v kolikor je uporabnik pri ponudniku storitve termin rezerviral. Prijava velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika. Nakup kupona brez posredovane prijave ne zagotavlja prostega mesta na izletu. V kolikor ponudniku ne pošljete prijave na izlet, nimate pravice do odhoda in niste upravičeni do vračila kupnine.Možna doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 110 €; celosten paket zavarovanja potovanja 32 €/osebo; zunanje parkirišče na letališču Ljubljana 35 €/vozilo/teden.Možna doplačila v agenciji Nikal: Kapadokija, paket Kultura in večerje (7x samopostrežna ali strežena večerja, ogledi z vstopninami: Mevlana, Göreme, Uchisar, Sultanhani) 129 €/osebo.Možna doplačila na poti: fakultativni izleti, napitnine za lokalne vodnike in šoferje.Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete potni list, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. Pogoj za vstop v Turčijo - PCT pogoj (PCR, hitri test, cepljenje, prebolelost) + izpolnjen obrazec na https://register.health.gov.tr/ od 72 ur pred prihodom v Turčijo. Aktualne informacije o zdravstvenih formalnostih in pogojih vstopa v vsako državo najdete na spletni strani MZZ na https://1nadan.si/go/Pogoji za vstop v drzave Aktualne pogoje povratka v Slovenijo najdete na https://1nadan.si/go/prehajanje-mejaZ nakupom kupona se strinjate in potrjujete splošne pogoje organizatorja potovanja (www.nikal.si).Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19. Ponudba vsebuje: 8-dnevno potovanje po Kapadokiji s povratnim letalskim prevozom: 7x nočitev z zajtrkom v izbranih hotelih s 4* in 5* lokalne kategorije + letalski prevoz Ljubljana-Antalija-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoz + 1 kos prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 7 kg + letališke in varnostne pristojbine + transfer letališče Antalija-hotel-letališče Antalija + prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi + slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalija + organizacija potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti.

Ponudnik

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o.
Slovenija
Maribor • 7 kompletov uhanov s kristali Swarovski! SW 005

  Zagotovo boste opaženi!
   Plačilo po povzetju Primerno za darilo 7 priljubljenih barv
  19.34 € 99.90 €
  -84%
 • SUPER CENA za raztegljive prevleke za stole! Na voljo v kar 11 različnih barvah!

  Elastične prevleke

  Različne barve

  Pralne

  5.90 € 14.90 €
  -73%
 • Pametno ura GT: podaljšek funkcij telefona na vašem zapestju!

  Podaljšek funkcij telefona!
   Plačilo po povzetju Uro se lahko uporablja, kot dodatek mobilniku, ali kar kot sam mobilnik
   Na voljo v 3 barvah
  31.48 € 199.00 €
  -87%
 • HD Vision UV polarizirana sončna očala.

  Za vašo varnost v prometu!
   Plačilo po povzetju Lahka in udobna
  13.27 € 39.90 €
  -75%
 • Brezžične slušalke SmartPods

  Preprosto popolne slušalke!
   Plačilo po povzetju Kompatibilne z iPhone in Androidom
  22.92 € 49.99 €
  -61%
 • Noro nizka cena za magnetni trak za pravilno držo

  Poskrbite za dobro počutje!
   Plačilo po povzetju 12 strateško postavljenih magnetov
   Neviden pod oblačili
  10.79 € 31.90 €
  -78%
 • Čudovite zapestnice Lucky Braclet Charm v pandora stilu! Na izbiro 8 modelov!

  Elegantna in modna zapestnica!
   Plačilo po povzetju Ob nakupu 3 vam eno podarimo
  15.29 € 49.90 €
  -68%
 • Super nizka cena za avtokamero, ki posname dogajanje na cesti!

  Posname dogajanje na cesti!
   Plačilo po povzetju
  25.35 € 99.00 €
  -80%

Bi si radi privošcili vec za manj denarja? Prijavite se na enovice!