MENU
Prijava Lokalna ponudba Turizem Izdelki Vzmetnice IR Paneli

1-dnevni martinov izlet v Prlekijo in Prekmurje z goHolidays!

Nepozabno praznovanje tradicionalnega slovenskega vinskega praznika! Odhodi iz Ljubljane, Celja in Maribora!

imgimgimg
MARTINOV IZLET V PRLEKIJO IN PREKMURJE

Odhod z dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Štajerske. Vmes seveda kakšen postanek za jutranjo kavico.

Naše spoznavanje martinovih okusov vzhodnega dela Slovenije se bo pričelo v eni izmed vasic v okolici Ormoža, kjer bomo obiskali eno izmed oljarn. Spoznali bomo zgodovino gojenja buč in pridobivanja dišečega olja. Domačini nam bodo odkrili marsikatero skrivnost, na koncu bomo izdelke tudi preizkusili.

Pot nadaljujemo proti Ormožu, kjer se bomo ustavili v vinski kleti in preizkusili, kakšno vince pridelujejo v teh koncih.

Med Jeruzalemskimi vinogradi/goricami se bomo zapeljali in spoznali kraje, ki jih pogosto primerjajo z našo različico Toskane. Navdušili nas bodo terasasti vinogradi in lepi razgledi. Na severni strani gričevja vidimo Mursko polje, na drugi strani Mure ravno Prekmurje z Mursko Soboto, pogled pa se ustavi na gričevnatem Goričkem. Na vzhodu so v bližini po slemenih razložena naselja Gomila pri Kogu, Kog in Miklavž pri Ormožu, gričevje pa prehaja v Medžimursko ravnico.

Seveda se bomo ustavili pri cerkvi Žalostne matere božje. Baročno cerkev so začeli zidati leta 1652, posvečena pa je bila leta 1717. Podobo Žalostne Matere božje so v 13. stoletju prinesli iz Jeruzalema križarji; takrat so jo namestili v stolp, ki so ga postavili na mestu, kjer je zdaj cerkev. Po Jeruzalemu je kraj dobil tudi ime. Cerkev si bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika. Po ogledu pa bomo nazdravili še s kozarčkom rujnega vinčka ob spremljanju prelepe panorame.

Mimo Ljutomera se odpravimo čez reko Muro do skrivnostnega kraja, ki ga imenujemo Otok Ljubezni. Tam si boste ogledali zadnji plavajoči mlin na Muri, se popeljali s starodavnim plovilom brodom in izvedeli, kdo so bili büjraši in kakšna je bila njihova vloga v starih časih.

Pot nadaljujemo proti enemu izmed gostišč oz. turističnih kmetij, kjer bomo martinovo zaključili, kakor se spodobi. Za nas bodo pripravili pravo martinovo pojedino, zabavni krst mošta in živo glasbo.

V poznih večernih urah se bomo vrnili domov.
Kaj vas čaka na meniju?
- goveja juha in gobova juha z ajdovo kašo (tradicionalno prekmurska);
- pečena raca in puranji Orly, dušeno rdeče zelje, mlinci in krompir;
- martinova sladica.

Pomembno:

Kupite in unovčite lahko več kuponov ter jih tudi podarite. 1 kupon velja za 1 osebo.Kuponi so unovčljivi na dan odhoda: 6. 11. in 13. 11. 2021. Obvezna predhodna rezervacija s šifro kupona preko e-maila: info@goholidays.si najmanj 14 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Prosijo, da e-mail z rezervacijo pošljete takoj po nakupu kupona, saj je potrditev rezervacije odvisna od števila razpoložljivih mest. Rezervacija velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika. Rezervacija kupona ali nakup kupona brez posredovane e-mail rezervacije ne zagotavlja prostega mesta na izletu. V rezervacijskem e-mailu posredujte naziv izleta, datum potovanja, šifro kupona, ime in priimek, vstopno mesto, elektronski naslov in kontaktni gsm.Informacije o prostih mestih tudi na 030 680 234.Priporočajo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja, ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p.Prijavnina (strošek obdelave podatkov) v višini 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta), ki jo obračuna agencija GoHolidays.si, se plača ob nakupu kupona (prišteje se v 2. koraku nakupa).Vstopno mesto: Ljubljana - parkirišče Dolgi most ob 9.00, Celje - izpred dvorane Zlatorog ob 9.45 ali Maribor - izpred glavne AP ob 10.30.Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov.Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za opravljanje storitve med epidemijo COVID-19. Ponudba vsebuje: 1-dnevni martinov izlet v Prlekijo in Prekmurje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom (iz LJ, CE ali MB) + turistično spremljanje/vodenje, organizacija potovanja in DDV + vse cestnine in parkirnine + obisk oljarne z degustacijo + ogled vinske kleti z degustacijo + kozarček vina na Jeruzalemu + vožnja z brodom in ogled mlina na Muri + ogled cerkve Žalostne matere božje + martinova pojedina, zabavni krst mošta in živa glasba. Minister za zdravje opozarja: prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju.

Ponudnik

Muranica, Gabrijela Starešina Fras s.p.
Slovenija
Kobilje • Terme village – Mobilne hiške Terme Čatež

  Mobilne hiške za 6, Čatež
  Vrednost kupona je 38,70 €. Razliko 219,30 € do polne cene (258 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom!
  SUPER
  CENA
 • Odličen družinski oddih s storitev all inclusive light v hotelu Lišanj

  H. Lišanj Novi Vinodolski
  Ne spreglejte vseh opcij bivanja, TUDI MED KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI, v hotelu Lišanj 4* med dodatnimi možnostmi ponudbe!
  SUPER
  CENA
 • 3-dnevni oddih s kopanjem za 4 osebe v hiški v Termah Čatež

  Hiška v Termah Čatež
  Vrednost kupona je 10 €. Razliko 110 € do polne cene (120 €) plačate direktno ponudniku.Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom 2020!
  SUPER
  CENA
 • Kompatibilni nastavki za Gillette Mach 3

  Gladka in sveže obrita koža!
   Plačilo po povzetju 3 ultra tanka in precizna rezila  1 paket za 2 leti brezskrbnega britja 
  10.85 € 25.00 €
  -68%
 • Elektrostimulator za odstranjevanje bolečine TENS Mini

  Poskrbite za zdravje!
   Plačilo po povzetju Učinkovito odpravlja bolečine Majhna, kompaktna oblika
  31.41 € 89.90 €
  -73%
 • Opora za gleženj Stop Pain

  Nudi odlično oporo!
   Plačilo po povzetju Elastičen in zračen material Ne ovira nošnje čevljev
  16.85 € 39.00 €
 • 1 par univerzalnih ščitnikov za ukrivljen nožni palec (Hallux valgus), iz silikona!

  Odpravite vaše bolečine!
   Plačilo po povzetju
  8.37 € 29.00 €
 • Inovativna zobna prha Power Floss za čiščenje zobnih oblog

  Odpravi z umazanijo!
   Plačilo po povzetju Svež dah in brezhibno čisti zobje vsak dan 
  12.00 € 29.90 €
  -70%
 • Kompresijske nogavice Relax

  Za popolnoma sproščene noge!
   Plačilo po povzetju Primerne za vsak tip obutve Unisex dizajn
  10.79 € 19.90 €
  SUPER
  CENA
 • Nastavki za zobno ščetko Philips Sonicare!

  Vrhunska čistoča ustne votline
   Hitra dostava Zmogljiva in trpežna 100% varna za zobe in dlesni
  13.22 € 40.00 €
  -75%
 • Komplet 40 kondomov Durex & Pasante

  Varnost na prvem mestu!
   Plačilo po povzetju Visoka kvaliteta
  14.43 € 49.00 €
  -75%

Bi si radi privošcili vec za manj denarja? Prijavite se na enovice!