CALL MENU
Prijava Lokalna ponudba Turizem Izdelki E-popusti

Čudovite orhideje in velikonočne remenke z goHolidays!

Preživite nepozaben dan v pokrajini ob Muri s številnimi ogledi! Občudujte starodavne tehnike okraševanja velikonočnih remenk (pirhov), najstarejši še delujoči mlin na Muri in še mnogo več.

imgimgimgimg
ČUDOVITE ORHIDEJE IN TRADICIONALNE PREKMURSKE REMENKE (PIRHI)

Morda je Prekmurje res najbolj oddaljena slovenska pokrajina, ki je bila nekoč znana predvsem po štorkljah. Danes se ponaša s številnimi novodobnimi pridobitvami, med katerimi je zagotovo najbolj znan Tropski vrt Ocean Orhids, kjer s pomočjo termalne energije gojijo sredi prekmurske ravnice tisoče orhidej in drugih tropskih rastlin – med drugim so že izvedli prvo prekmursko trgatev banan in papaje. Poleg osupljivih orhidej pa se v Prekmurju ponašajo z ohranjenim znanjem starih mamc, ki se kaže v različnih opravilih in obrteh. Obiskali bomo ljudske umetnice vešče starodavne tehnike okraševanja velikonočnih remenk, kakor v teh krajih imenujejo pirhe in najstarejši še delujoči mlin na Muri.

PROGRAM:
V jutranjih urah se bomo iz različnih koncev Slovenije podali na kratko nenaporno pot proti Prekmurju.
Najprej se bomo ustavili pri enem izmed mlinarjev, kjer nam bodo razložili vse kar nas bo zanimalo o mletju žita s pomočjo rečne energije ter o različnih vrstah moke, zdrobov in mlinarski tradiciji ob reki Muri.
Sledil bo obisk oljarne. Z bučnim oljem se regija ponaša že več kot stoletje. Kako se dišeči izdelek izdela in za kaj je koristen bomo izvedeli med ogledom, seveda pa bo možno tudi nakupovati.
Naš naslednji cilj bo Tropski vrt, ki si ga bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika/vodnice, ki nam bo predstavil najzanimivešje rastline – od številnih vrst orhidej, vanilije, banan, mimoze... Priložnost za nakupe orhidej.
V eni izmed vasic nam bodo domačinke prikazale tehniko krašenja remenk – pirhov s praskanjem in druge starodavne tehnike krašenja, ki so se v obmejnih vaseh še ohranile. Domačinke bomo lahko opazovali pri delu in si ogledali slikovito razstavo.
Naše malce drugačno spoznavanja Prekmurja bomo nadaljevali še pri Plečnikovi mojstrovini Beli golobici, kakor domačini imenujejo farno cerkev.
Pri enem izmed zadnjih lončarjev v pokrajini ob Muri se bomo na lastne oči prepričali kako iz kepe gline s pomočjo lončarskega vretena in lončarjevih rok nastane okrasni ali uporabni izdelek. Morda bo kdo izmed nas v sebi odkril žilico za oblikovanje.
Zaključek v eni izmed turističnih kmetij ali gostišč, kjer bomo pokusili pravo prekmursko malico – bograč in lokalno sladico.

Pomembno:

Kupite in unovčite lahko več kuponov ter jih tudi podarite. 1 kupon velja za 1 osebo.Kuponi so unovčljivi na dan odhoda: 28. 3. 2020.Obvezna predhodna rezervacija s šifro kupona preko e-maila: info@goholidays.si najmanj 14 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Prosijo, da e-mail z rezervacijo pošljete takoj po nakupu kupona, saj je potrditev rezervacije odvisna od števila razpoložljivih mest. Rezervacija velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika. Rezervacija kupona ali nakup kupona brez posredovane e-mail rezervacije ne zagotavlja prostega mesta na izletu. V rezervacijskem e-mailu posredujte naziv izleta, datum potovanja, šifro kupona, ime in priimek, vstopno mesto, elektronski naslov in kontaktni gsm.Informacije o prostih mestih tudi na 030 680 234.Priporočajo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi.Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p.Prijavnina (strošek obdelave podatkov) v višini 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta), ki jo obračuna agencija GoHolidays.si, se plača ob nakupu kupona (prišteje se v 2. koraku nakupa).Vstopno mesto: Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 7.30, Celje - izpred dvorane Zlatorog ob 8.30 ali Maribor - izpred glavne AP na Mlinski ob 9.15.Minimalno število potnikov za izvedbo iz posameznega vstopnega mesta je 25, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.Ponudba vsebuje: 1-dnevni izlet v Prekmurje: avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE ali MB) + turistično spremljanje/vodenje + organizacija + vse cestnine, parkirnine in DDV + ogled mlina na Muri + prikaz in degustacija v oljarni + vstopnina in lokalno vodenje v Tropskem vrtu Ocean Orchids + obisk razstave tradicionalnih pisanic/pirhov s prikazom krašenja + ogled Plečnikove cerkve + prekmurska malica (bograč in prekmurska gibanica).

Ponudnik

Muranica, Gabrijela Starešina Fras s.p.
Slovenija
Kobilje • Pobeg na Obalo v manjši in sodobno opremljen hotel 3*

  2 hotela 3*, Strunjan
  Čudovit dopust na slovenski obali! Ne spreglejte vseh terminov med dodatnimi možnostmi ponudbe.
  SUPER
  CENA
 • 3-urno zasebno wellness razvajanje v SPA sobi za 2

  Zasebni zakup wellnessa
  Prepustite se užitku! Razvajajte se v dvoje!
  55.00 € 110.00 €
  -50%
 • 3-dnevni wellness paket s polpenzionom v Hotelu Terme 4*

  Hotel Terme 4*, Čatež
  Odpravite se v Terme Čatež na nepozabne počitnice! Kuponi so unovčljivi kar do 21. 5. 2020.
  SUPER
  CENA

Bi si radi privošcili vec za manj denarja? Prijavite se na enovice!

Hitri kontakt

040 711 743