MENU
Prijava Lokalna ponudba Turizem Izdelki Vzmetnice IR Paneli

Balonarski polet nad Ljubljano

Ne spreglejte vseh opcij poleta med dodatnimi možnostmi ponudbe!

imgimgimg
POLET
Vzletišč za polete, glede na smer vetra tisto jutro je lahko več, in sicer v sami Ljubljani ali njeni okolici. Vzletno mesto se določi glede na smer in hitrost vetra, ker balon potuje le z vetrom, oni pa vedno želijo, da vas popeljejo nad 2000 let staro Mestno jedro Ljubljane z njenimi znamenitostmi, včasih jih pa vetrovi odpeljejo na Ljubljansko Barje, kjer lahko občudujete Krajinski park Barje. Krajinski Park Barje ima bogato zgodovino naselbin na koliščih staro več kot 5200 let in tudi kot zatočišče za ogrožene vrste ptic. Najstarejše leseno kolo na svetu je bilo izkopano na Barju in je sedaj na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana.

Po prihodu na vzletišče zemeljska ekipa postavi balon v približno 20 minutah. Pri procesu postavljanja balona lahko prostovoljno sodelujete z njimi, seveda pod nadzorom njihove zemeljske ekipe. Nato se vkrcate in pilot vas popelje v čudežno deželo letenja z baloni in nepozabne trenutke. Polet traja nekje približno eno uro odvisno od možnosti pristankov, nato pristanete na primernem mestu (nekje kjer je lep pokošen travnik). Zemeljska ekipa vas ves čas spremlja po zemlji in po pristanku tudi pospravi balon. Ravno tako kot pri postavljanju balona, lahko tudi pri tej aktivnosti prostovoljno sodelujete pri pospravljanju ogromne gmote tkanine balona, ki vas je nosila po zraku.
ZBIRNO MESTO
Dobite se na parkirišču pred restavracijo “Kitajski zmaj”, Ižanska cesta 282, Ljubljana. Ob dogovorjeni uri se dobite na zbirališču, kjer bo pilot izmeril smer in hitrost vetra in se glede na to odločil, na katero vzletišče vas bodo odpeljali. Če bo možno, bodo upoštevali vaše želje. Večino poletom opravijo nad mestom Ljubljana, vendar jim včasih vetrovi to ne dopuščajo.

VREMENSKE RAZMERE ZA POLET Z BALONOM
Primerno vreme za izvajanje varnega poleta z balonom je tisto, kjer ni padavin, megle ali močnega vetra. Vedno je odločitev pilota ali je vreme primerno za varen polet ali ne. Včasih je možno napovedati lete za dva ali tri dni v naprej, odvisno od vremenskih razmer, a več kot toliko ne.
PO POLETU
Ko je balon varno pospravljen nazaj na prikolici imate tradicionalni „balonarski krst” s kozarcem ohlajenega šampanjca. Ta tradicija se ohranja vse od prvih balonarskih poletov na naših tleh. Ob zaključku krsta boste prejeli častitljive nazive barona in baronese tistega območja, ki ste ga preleteli. Med vašim razvajanjem vam ročno napišejo certifikate, tako, da imate še čudovit spomin na prejetje vašega častitljivega naziva.

ZAKLJUČEK
Vse skupaj traja približno 4 do 5 ur. Ob dogovoru lahko poizkusijo izkušnjo skrajšati, v kolikor imate zelo omejen urnik.

Pomembno:

Kupite in unovčite lahko več kuponov ter jih tudi podarite. 1 kupon velja za 1 osebo. Kuponi so unovčljivi do 1. 5. 2022. Obvezna predhodna rezervacija s šifro kupona vsaj 48h pred željenim terminom na telefon: 041 66 45 45 v času delovnika preko na e-maila: info@bcb.siOdpoved rezervacije vsaj 48h pred dogovorjenim terminom, sicer se kupon smatra unovčen.V balonu sta lahko najmanj 2 potnika, poleta se lahko udeleži največ 8 potnikov (2 balona).Minimalna starost udeleženca je 6 let.Termini poletov in izbira lokacije po dogovoru; odvisno od vremenskih razmer, ki omogočajo varno letenje.Zbirno mesto: parkirišče pred restavracijo Kitajski zmaj, Ižanska cesta 282, Ljubljana.Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19.Ponudba vsebuje: 1x balonarski polet nad Ljubljano (cca 4-5 ur): prevoz do izhodišča poleta + priprava balona za vzlet (cca 20 min) + polet z balonom (cca 60 min, +/- 10 min odvisno od možnih pristajalnih mest) + pristanek + tradicionalni obred "Balonarski krst" in zdravica s kozarcem penine + podelitev častitljivega naziva barona in baronese območja, ki ste ga preleteli s pisnim certifikatom + pospravljanje in prevoz do zbirnega mesta + nezgodno zavarovanje.Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Ponudnik

Balonarski center Barje d.o.o.
Slovenija
Ljubljana • Premontaža pnevmatik do 16 col na jeklenih platiščih

  Premontaža pnevmatik
  V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!
  SUPER
  CENA
 • Odlična kraljevska nega obraza, 60 min

  Kraljevska nega obraza
  Celovita nega obraza!
  20.90 € 60.00 €
  -65%
 • Zumba latino plesna vadba

  Zumba
  Ostanite v dobri formi!
  19.99 € 40.00 €
  -50%
 • Inovativna zobna prha Power Floss za čiščenje zobnih oblog

  Odpravi z umazanijo!
   Plačilo po povzetju Svež dah in brezhibno čisti zobje vsak dan 
  12.00 € 29.90 €
  -70%
 • Urejevalnik obrvi z LED lučko

  Urejeni brez težav in bolečin!
    Plačilo po povzetju  Inovativna oblika  Zavzame malo prostora
  16.85 € 29.99 €
  -62%
 • 7 kompletov uhanov s kristali Swarovski! SW 005

  Zagotovo boste opaženi!
   Plačilo po povzetju Primerno za darilo 7 priljubljenih barv
  19.34 € 99.90 €
  -84%
 • Brezžični polnilec za mobilne telefone - Fantasy Q!

  Za polnjenje brez kabla!
   Plačilo po povzetju Polnjenje brez kabla Zelo priročno
  13.22 € 39.90 €
 • Komplet 40 kondomov Durex & Pasante

  Varnost na prvem mestu!
   Plačilo po povzetju Visoka kvaliteta
  14.43 € 49.00 €
  -75%
 • Set polnljivih pleskarskih valjev proti kapljanju Roll'n'paint - 5 kosov

  Za enostavno beljenje!
   Plačilo po povzetju Enostavna uporaba Optimizira porabo barve
  25.35 € 49.99 €
  -55%
 • Zmogljiva pametna U8 ura združljiva z Android in Apple telefoni

  Računalnik na vaši roki!
   Plačilo po povzetju Možnosti povezovanja
   Zaslon na dotik
  25.35 € 200.00 €
 • Licenca za operacijski sistem Microsoft Windows 10 Pro

  one line short subtitle
   short pomembno product option product feature
  54.90 € 259.00 €
  -87%

Bi si radi privošcili vec za manj denarja? Prijavite se na enovice!