MENU
Prijava Lokalna ponudba Izdelki Vzmetnice

Odrasla vstopnica za ogled Dvorca Strmol in ogled Muzeja

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

imgimgimg
Doživite Življenjski utrip med plemiči in kmeti v Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol Rogatec
Dragocene zgodbe Rogatca, strnjene med Donačko goro in reko Sotlo ponujajo dnevni izlet v zakladnico neokrnjene narave in v objem kulturne dediščine, kjer uživajo tako posamezniki kot tudi družine. Življenjski utrip naših babic in dedkov se začuti že ob samem prihodu v kraj s pogledom na cvetoči srednjeveški trg. Doživi in soustvari pa jih v Muzeju na prostem in na Dvorcu Strmol, kjer pomagaš zamesiti testo in speči svoj kruhek »žuliko«, se naučiš preprostih korakov že pozabljenega ljudskega plesa, si spleteš zapestnico iz ličja, gledaš pod prste spretnim mojstrom obrti (kovaštvo, kamnoseštvo) ali si narediš svoj izdelek iz gline. Ljudsko umetnost lahko spoznaš z izdelovanjem rožic iz krep papirja. Rokodelski izdelki so ti na prodaj v Lodnu, muzejski trgovini. Od dvorca Strmol do Muzeja na prostem se lahko podaš peš po sprehajalni poti.

Ob vstopu prejmeš tiskan vodnik, ki te vodi po muzeju ter dvorcu, nato pa tiskovino odneseš s seboj domov. Sprehodiš se med objekti muzeja (Šmitovo hišo, kovačijo, trgovino z mešanim blagom ali Lodnom, gospodarskim poslopjem, svinjakom, kozolcem, Viničarsko hišo ter Kamnarsko bajto, kjer so  ti na ogled na 13 arih tudi ekološki zeliščni vrtovi in tako spoznavaš ter raziskuješ kulturno dediščino naših prednikov, lahko pa le posediš v mirnem, zelenem, cvetočem okolju. Posebnost grajskega ekološkega zeliščnega vrta je ravno v ročni predelavi zelišč v izdelke kot so hidrolati, čaji, naravna mila, začimbe, katere lahko tudi kupiš v muzejski ali spletni trgovini Lodn.
Kaj še lahko vidiš in doživiš v Rogatcu?
- Sprehodiš se v Muzeju na prostem Rogatec in si ogledaš največji lokalni muzej na prostem v Sloveniji
- Obiščeš Dvorec Strmol – grajski kompleks omenjen že leta 1436, s stalnimi razstavami, koncerti, delavnicami, ki so mu zgodovino tlakovali Celjski grofje, grof Attems in drugi 
- Kreiraš in ustvarjaš ter okusiš dediščino na organiziranih doživljajskih delavnicah v Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol
- Spoznaš zgodovino srednjeveškega trga s 700- letnimi trškimi pravicami in zgodovino in sakralnih spomenikov, baročne cerkve
- Možnost dnevnih kosil v okoliških gostiščih , po dogovoru tudi malice ali kosila na Dvorcu Strmol v grajski črni kuhinji 
- Raziščeš Pohodniške poti in stranpoti neokrnjene narave
- Prevoziš Kolesarske poti
- Povzpneš se na vrh Donačke Gore (884 m) - štajerski Triglav, kjer se lahko okrepčaš in raziskuješ tamkajšnji pragozd
- Skočiš s padalom (po dogovoru z JPK Donačka gora)
- Se podaš na pot okoli ribnika ali ribariš na ribniku Žabnik
- Si ogledaš čebelarstvo Pavlovič in degustiraš medene izdelke
- Rekreiraš se v naravi na Čutni poti, Trim stezi ali treniraš na vrhunskih športnih terenih (igrišča za nogomet z naravno in umetno travo, igrišče z odbojko, igrišče za košarko, telovadnica ...)
- Jahaš konje v Konjeniškem klubu Strmol (predhodna uskladitev terminov)
- Okusiš pristno hrano domačega okolja ali degustiraš na vinski cesti 
- Se prebudiš v svojem avtodomu ob vznožju zelenih gričev, kjer se svobodno pase več konjev ter ti postrežejo z ekološkim zajtrkom in čajem iz sosednjega zeliščnega vrta. Lahko prenočiš v novem in modernem stilu opremljenem objektu s sobami in apartmaji v samem središču trškega jedra ali pa čisto na vrhu štajerskega Triglava.
Na dvorcu Strmol so ti na voljo zanimive tematske razstave: 
- gostujoča NA VRHU GORA, BLIZU NEBA, o Svetlobnih pojavih v gorah, Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, 
- pa KUHARCA, ki preseneča na podstrešju dvorca in pripoveduje zgodbe o tehničnem razvoju kuhinj in kuhinjskih pripomočkov v preteklosti. Razstava je delo Pokrajinskega muzeja Celje.

Na ogled ti je tudi Rokodelski center Rogatec, ki poleg rokodelskih delavnic pletarske, tkalske, lončarske in steklarske postavlja na ogled razstavo o tkanju ter o STEKLU NA ROGAŠKEM, ki pripoveduje zgodbo oblikovanja stekla, od glažute do steklarne.

Pomembno:

Kupite in unovčite lahko več kuponov ter jih tudi podarite.Kuponi so unovčljivi do 15. 10. 2020.Obvezna predhodna rezervacija s šifro kupona preko e-maila: muzej@rogatec.si ali na telefon: 040 373 000.Otroci do 3. leta imajo brezplačen vstop.Delovni čas Muzeja na prostem Rogatec in Dvorca Strmol: torek-nedelja, prazniki: 10.00-18.00.Delavnice se izvajajo ob 10.00, 12.00 in 14.00 v Dvorcu Strmol in v Muzeju na prostem vse dni v tednu, tudi ob praznikih, razen ob ponedeljkih. Obvezna prijava na delavnico en dan pred obiskom na telefon: 040 373 000.S sabo obvezno prinesite natisnjen kupon.Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili NIJZ.Ponudba vsebuje: 1x odraslo vstopnico za ogled Dvorca Strmol z razstavami in ogled Muzeja na prostem v Rogatcu z doživljajsko delavnico peke kruha in pletenja zapestnice ter z vključenim tiskanim vodnikom.

Ponudnik

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec
Slovenija
Rogatec • Celostni oftalmološki pregled oči za optimalni vid

  Pregled oči
  Želite zjutraj vstajati brez iskanja očal ali vstavljanja leč, ter brez njih brezskrbno početi stvari, ki so vam ljube? Potem je celosten pregled oči prvi korak proti cilju.
  25.00 € 100.00 €
  -75%
 • Tečaj za voditelja čolna

  Tečaj za voditelja čolna
  Tečaj je kombinacija teoretičnega dela, ki poteka v spletni učilnici in praktičnega dela, ki se izvaja v klasični učilnici. Edinstven program in zagotovljena kvaliteta!
  SUPER
  CENA
 • Romantično razvajanje za 2 osebi (savna, jacuzzi)

  Savna, jacuzzi za 2 osebi
  V tej ponudbi lahko izberete tudi 2-urno popoldansko (med 16.00 in 21.00) ali vikend (sobota, nedelja in prazniki med 8.00 in 21.00) romantično razvajanje za 2 osebi, za 49,90 €!
  39.90 € 110.00 €
  -64%
 • Spominska škatla za dojenčke

  Shranite vaše spomine!
   Plačilo po povzetju Prostor za vpisovanje informacij o dojenčku
  11.99 € 39.90 €
 • Elektrostimulator za odstranjevanje bolečine TENS Mini

  Poskrbite za zdravje!
   Plačilo po povzetju Učinkovito odpravlja bolečine Majhna, kompaktna oblika
  28.49 € 89.90 €
  -73%
 • Profesionalna naprava za lajšanje bolečin TENS

  Znebite se bolečin!
   Plačilo po povzetju Enostavna uporaba 8 različnih programov delovanja
  26.40 € 90.00 €
  -73%
 • Brezžične slušalke SmartPods

  Preprosto popolne slušalke!
   Plačilo po povzetju Kompatibilne z iPhone in Androidom
  20.79 € 49.99 €
  -61%
 • 2x zapestnico 5 v 1 Paracord, s kompasom, vrvico, piščalko, žagico s katero lahko žagate in kresilnim kamnom s funkcijo vžigalnika!

  Primerna za vse pustolovce!
   Plačilo po povzetju Kvalitetna izdelava
  9.79 € 49.90 €
  -72%
 • Večnamenski Eko tuš

  Izboljšajte zdravje vaše kože!
   Plačilo po povzetju Prihranek vode
   Izboljša zdravje kože
  17.49 € 39.90 €
  -57%
 • - 87 % na vrhunski 4-delni set nakita s kristali Swarovski® SW 006

  Nepogrešljiv modni dodatek!
   Plačilo po povzetju Kvaliteten nakit
  14.19 € 89.00 €
  -87%
 • AKCIJA -74% le za kratek čas | Pas za pravilno držo

  Poskrbite za pravilno držo!
   Plačilo po povzetju Enostavna uporaba Velikosti: M in L
  13.09 € 49.90 €
  -75%

Bi si radi privošcili vec za manj denarja? Prijavite se na enovice!