GA nagrajuje recepte za prste obliznit ツ + polovico kuhinje vam podarijo!

Prejšnji teden smo vas skupaj s pokroviteljem GA+kuhinje, pozvali k pošiljanju vaših super receptov. In prejeli smo cel kup receptov, ki so zares "za prste obliznit" :)

Kot smo obljubili, smo izbrali in skupaj z GA nagradili najboljše. Dobitniki nagrad so:

  • Matija za odličen recept za RIŽOTO TREH VETROV, ki prejme vrednostni bon za 500€, katerega bo lahko unovčil v trgovinah GA+kuhinje
  • Arbresha za sijajno OREHOVO ROLADO, ki ji GA+kuhinje podarja set posode ROSMARINO in
  • Darja za odlično in za ta čas primerno JESENSKO JUHO Z JURČKI, GA+kuhinje ji bo podaril ročni sesalnik, obvezni pripomoček v kuhinji.

Prav vsi vaši recepti so "za prste obliznit" - hvala za ogromno zbirko!

Preverite ZMAGOVALNE TRI RECEPTE in se hkrati brž odpravite v PRENOVLJENE SALONE GA+KUHINJE, saj samo zdaj podarijo vsem kar POLOVICO KUHINJE! Predhodno se lahko naročite tudi na brezplačen izris (sedaj tudi na domu).

Recept št. 1:

RIŽOTA TREH VETROV

Sestavine:
* basmati riž dolgozrnati (2 skodelici)
* 250g gamberov
* 150 jurčkov
* šop divjih špargljev
* 3 žlice olivnega olja
* 1/2 žlicke čajne soli
* 1/2 do 1 dcl suhega belega vina
* 1 čebula
* 3 stroke česna
* 1/2 žlicke bazilike
* 1 rdeča paprika
* 1 čajna žlička rdece paprike v prahu

PRIPRAVA:

1. del
V globoki ponvi na zmerni temperaturi segrejemo olje, dodamo nasekljano čebulo in česen, ki ju med mešanjem pražimo 5-10 min da posteklenita, dodamo gambere, nasekaljano papriko, med mešanjem pražimo še 3 minute, da se gamberi enakomerno popečejo in zakrnejo.

2. del
V cedilu speremo riž pod vročo vodo in ga osušimo. Riž zalijemo s 3-4 hladnimi skodelicami vode in ga osolimo, kuhamo na zmernem ognju dokler ne izpari voda, riž odstavimo.

3. del
V ponev dodamo že narezane jurčke ter narezane šparglje, dušimo 10-12 min, da se šparglji zmehčajo, zalijemo z belim vinom, pustimo vreti 2-3 minute da alkohol povre.

4. del
Vse sestavine zmešamo skupaj in dodamo še baziliko in pa mleto rdečo papriko, če se pa vam zdi suho, dodamo še 1/2 dcl vode in pustimo na zmernem ognju 5 min.

Odstavimo in pokrijemo ponev, rižoto pustimo počivati 5 min.

Recept št. 2:

OREHOVA ROLADA

Sestavine:
* 6 jajc
* 6 žlic sladkorja
* 6 žlic zmletih orehov
* 1/2 pecilnega praška
* 1 vanilijev sladkor
* 1kisla smetana (180g)

PRIPRAVA:

Na pekač položimo peki papir in namažemo z oljem. Vzamemo 6 jajc in ločimo beljak od rumenjaka, beljak stepemo, da se strdi. K rumenjaku dodamo 6 žlic sladkorja, 6 žlic orehov, 1/2 pecilnega praška, narahlo zmešamo, dodamo beljak in spet zmešamo. Prelijemo na pekač, pečemo 15 min na 180'C. Vzamemo ven in zrolamo iz papirja, pustimo da se ohladi. Odrolamo, namažemo s smetano in potresemo vanilijev sladkor, zrolamo, narežemo in pojemo ;)
Lahko hranimo v hladilniku, da se smetana rahlo strdi.

Recept št. 3:

JESENSKA JUHA Z JURČKI

Sestavine:
* ena srednje velika čebula
* žlička soli
* poper
* šopek peteršilja
* strok česna
* lovorov list
* mala žlička rdeče sladke paprike
* velika žlica svinjske masti
* trije sveži jurčki
* dva krompirja
* dve rezini domače prekajene slanine
* 1/2 l čiste juhe
* 2 dcl smetane za kuhanje
* žlička kisle smetane

PRIPRAVA:
Na masti prepražimo drobno nasekljano čebulo, kateri smo dodali sol. Ko postane čebula zlatorumene barve, ji dodamo očiščene in na koščke narezane jurčke, ki jih pražimo toliko časa, da tekočina izhlapi. K jurčkom dodamo drobno narezano slanino, nasekljan česen, peteršilj, lovorov list in na kocke narezan krompir, ki ga potresemo z mleto rdečo papriko in popopramo. Vse sestavine dobro premešamo in dušimo 5 minut na zmerni temperaturi. Nato sestavine zalijemo s čisto juho in jih kuhamo približno 20 minut. Na koncu dodamo sladko smetano in kuhamo še 5 minut.
Juho postrežemo v izdolbeni kruhovi košarici kateri dodamo žličko kisle smetane in potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.

PA DOBER TEK! :)

NE SPREGLEJTE - OTVORITEV v prenovljenih salonih GA+kuhinje!

Pričakujete lahko čudovite nove eksponate kuhinj in otvoritveno akcijo, ki se ji ne bo moč upreti!

Ob nakupu kuhinje do 15. 10. 2016, vam kar polovico kuhinje podarijo!

Več na www.ga.si.

GA+kuhinje – garantirano najboljši

Hitri kontakt

040 711 743